Go to Top

Predstavljamo Projekt Moje podjetje

Projekt MOJE PODJETJE je projekt revije Moje finance ter partnerjev DATA d.o.o in SPIRIT.  Namen projekta je pomagati  vsem, ki so se odločili za samostojno podjetniško pot. Projekt bo spremljal tri podjetnike, ki so ustanovili svoje podjetje, na njihovi poti pa jim bomo pomagali z različnimi nasveti in rešitvami.

moje podjetjeIzmed mnogih zanimivih kandidatov so bili izbrani Katarina Rosman, ki bi rada odprla kozmetični salon, Ivica Župančič, ki je pred kratkim odprla svojo cvetličarno ter mladoletnega start-upovca Jaka Blažona.

Nasvete za uspešen začetek podjetniške poti jim je podala tudi ga. Katja Šegedin Zevnik, direktorica podjetja DATA d.o.o.

»Vsak podjetnik si mora poiskati svojo podjetniško pot, z jasno strategijo in trdno postavljenimi cilji. Seveda pa vsak podjetnik potrebuje tudi rezervni scenarij, če se mu zgodba ne odvija v začrtano smer. Že v poslovnem načrtu je dobro, da opredeli priložnosti in nevarnosti. Tudi današnji čas ni v tem nič posebnega, saj vsak čas prinese različne izzive, priložnosti, pričakovanja in tudi nevarnosti,« razmišlja Šegedin Zevnikova. »Podjetnik mora biti vizionar, ki je s svojimi idejami tri korake pred drugimi in že vnaprej zazna priložnosti, ki jih na trgu še ni.« Po njenem mnenju preživijo le dovolj predani in navdušeni podjetniki: »Predvsem prvi dve leti sta odločilni, ko postavljaš temelje. Nekateri podjetniki stopajo v podjetniške vode premalo pripravljeni, s premalo strasti, volje in želje po zmagi, uspehu. Danes je preveč podjetnikov, ki niso pravi podjetniki, ampak gredo v podjetništvo bolj zaradi preživetja. Podjetnik mora poiskati mrežo podobno mislečih ljudi, ki ga podpirajo na svoji poti. Če imate veliko željo, strast in voljo, kar pogumno naprej.«

Podjetnike in njihovo pot, izzive in rešitve na njihove težave, boste lahko spremljate v reviji Moje finance ter na naši spletni strani.

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Vir: Moje Finance

 

Kategorije Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja