Go to Top

Primerjajte obrestne mere za depozite in iz svojih prihrankov iztržite največ!

Depoziti so atraktivna oblika varčevanja, saj lahko tudi s kratkoročno vezavo sredstev varčujete po višjih obrestnih merah kot na navadnih varčevalnih ali bančnih računih. Še posebej, če varčujete večje vsote denarja, se vam splača primerjati ponudbo bank, saj se obrestne mere med ponudniki lahko zelo razlikujejo.

V primerjavi z lanskim februarjem je ponudba kratkoročnih depozitov nekoliko manj ugodna, medtem ko so depoziti odPrimerjajte obrestne mere za depozite in iz svojih prihrankov iztržite največ! enega leta naprej donosnejši. Primerjava ponudbe se splača, saj so nekatere banke svojo ponudbo izboljšale, druge pa so obrestne mere nižale. Nasploh pa so se razlike med ponudbo posameznih bank v zadnjem letu povečale.

Z vezavo 3-mesečnega depozita v višini 1.500 evrov bodo pri najbolj ugodni Probanki vaša sredstva obrestovana po 2,7 odstotni obrestni meri, pri najmanj ugodni Raiffeisen banki pa obrestna mera znaša le 0,15 odstotka. Tisti, ki želijo svoj denar vezati za eno leto, bodo pri najugodnejši Factor banki prihranili 63,11 evra obresti, kar je štirikrat več kot pri najmanj ugodni banki. Najugodnejši 2-letni depozit pa s 4,35 odstotno obrestno mero ponuja Nova KBM, pri kateri je prihranek obresti tako s 130,68 evra dvakrat višji kot pri banki z najnižjo obrestno mero.

V  primerjalniku depozitov na spletišču ZPS lahko na preprost način preverite, pri katerem ponudniku za svoje prihranke dobite največ. Določite višino depozita in obdobje vezave ter primerjajte privarčevane obresti pri različnih bankah. Svetujejo vam, da dobro premislite o obdobju, v katerem v depozit naloženega denarja ne boste potrebovali. Predčasno prekinitev varčevanja vam bo banka namreč drago zaračunala.

Vir: ZPS

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja