Go to Top

Pridobitev gradbenega dovoljenja – sistem eGraditev

Pridobitev gradbenega dovoljenja bo v sistemu eGraditev v celoti digitalizirani postopek. Trenutno ga uvajajo v upravni enoti Postojna, kjer naj bi popolnoma zaživel do septembra. Nato ga bodo postopoma uvajale tudi ostale upravne enote po Sloveniji. V celoti naj bi bil sistem vpeljan v začetku leta 2026. Do takrat bo postopek oddaje še vedno potekal vzporedno v papirni in elektronski obliki.

Se tudi vi odločate za odprtje podjetja ? Vse lahko uredite na enem mestu, na naši Data točki! Za termin registracije podjetja nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ustanovitev d.o.o.

Prednosti sistema eGraditev

Sistem eGraditev bo omogočil enostavnejše in hitrejše pridobivanje gradbene dokumentacije, dostop do vseh potrebnih podatkov zbranem na enem mestu. Tako bo zainteresiranim vlagateljem prihranjeno čakanje na pridobitev dokumentacije na različnih uradih.

Informativni izračun plače

Potrebujete pravni nasvet?

Prispevki za s.p. 2024

Sistem eGraditev povezuje:

– neposredni vnos podatkov iz povezanih uradnih registrov in zbirk,
– pomoč pri pripravi projektne dokumentacije,
– oddajo vlog za pridobitev projektnih pogojev in mnenj,
– oddajo vlog v upravnih postopkih graditve objektov,
– prijavo pripravljalnih del in začetka gradnje,
– plačevanje dajatev in prispevkov,
– obravnavo vlog in prejemanje povratnih zahtev in odločitev upravnih organov in mnenjedajalcev
– spremljanje stanja postopkov.

Pridobitev gradbenega dovoljenja je zapleten predvsem pa zamuden postopek. Elektronski sistem, ko bo popolnoma zaživel, bo zagotovo poenostavil sam postopek pridobivanja gradbene dokumentacije za vlagatelje. Za dostop do elektronskega sistema e-graditev boste potrebovali kvalificirano digitalno potrdilo ali uporabniški račun SI-PASS.

Prijava na e-novice