Go to Top

Poznate lastnosti učinkovite spletne strani?

Spletne strani so ene najpomembnejših orodij za uspešno poslovanje. Izdelava učinkovite spletne strani, ki izstopa iz konkurence, zahteva veliko dela in potrpljenja.  V nadaljevanju je predstavljenih 9 nepogrešljivih lastnosti učinkovite spletne strani.

  1. Organizacija in struktura

Dobre spletne strani so organizirane in sledijo jasni strukturi.  Na strani ni nepotrebne vsebine, ki bi bralcem odvračala pozornost od kvalitetnih člankov in novic. Izdelane so z mislijo na potrebe ciljne skupine. Dobra struktura naredi stran lahko dostopno in uporabnikom prijazno.

  1. Preprosta navigacija

Uspešne spletne strani ponujajo preprosto navigacijo. Obiskovalci morajo brez težav najti vsebine, ki bi jih utegnile zanimati. Če morajo namesto tega predolgo iskati želene informacije, je velika verjetnost, da bodo stran zapustili s slabo uporabniško izkušnjo.lastnosti učinkovite spletne strani

  1. Unikatna vsebina

Kvalitetne spletne strani posebno pozornost namenjajo potrebam obiskovalcev, ne le prodaji svojih produktov. Dobra in ažurna vsebina v obiskovalcih vzbudi zanimanje in močno pripomore k ponovnemu obisku.

  1. Očem prijazen izgled

Moderno in estetsko oblikovana spletna stran je lahko zapomljiva. Dobra spletna se vizualno ujema s tematikami ustreznega trga in njegovih uporabnikov. Zelo pomemben je ustrezen barvni kontrast vsebin – modrega besedila na črnem ozadju na dobrih spletnih straneh ne boste zasledili.

  1. Odzivnost

Obiskovalci ne želijo čakati dolgo na prikaz vsebine. Dobro optimizirani elementi spletne strani in izbira kvalitetnega spletnega gostovanja so ključni.

  1. Dobra spletna koda

Preveč nasičena, neposodobljena ali celo napačna spletna koda zmanjša vidljivost spletne strani v spletnih iskalnikih. Povzroči lahko nekompatibilnost s spletnimi brskalniki in tako nepotrebno zviša odzivni čas. Dobro optimizirana spletna koda omogoča brezhiben prikaz v vseh brskalnikih.

  1. Dobra optimizacija

Dobra spletna stran brez obiskovalcev je nevidna stran. Dobra optimizacija spletnega mesta za spletne brskalnike (ang. SEO – Search Engine Optimization) bo omogočila visoko uvrščanje med rezultatih spletnih iskanj in tako pripomogla k večjemu obisku in s tem pritegnila več potencialnih strank.

  1. Orodja za spremljanje statistike

Orodja za spremljanje obiskov dajejo odličen vpogled v dogajanje na spletni strani.  Dobre spletne strani merijo število obiskov in navade obiskovalcev, kar lahko uporabimo za izdelavo učinkovitega načrta oglaševanja.

  1. Zbiranje povezav

Število različnih povezav do spletne strani pripomore k višji uvrstitvi med rezultati spletnih iskanj. Dobre spletne strani imajo široko mrežo povratnih povezav na spletnih straneh z visokim obiskom. Dober način za gradnjo mreže je objavljanje kvalitetnih prispevkov na straneh, blogih in forumih s sorodno tematiko.

 

Želite, da postane vaša spletna stran vaš najboljši prodajalec? Izdelajte si učinkovito spletno stran, ki vam bo prinesla nove stranke in povečala vašo prepoznavnost. Vabljeni na na naše dvodnevno izobraževanje Spletna stran TO GO, kjer se boste naučili izdelati učinkovito spletno stran, korak za korakom!

Prijava na seminar

Pripravil: Boštjan Kop


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja