Go to Top

Postopek spremembe celodnevnega s.p. v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.)

Na nas se je obrnila stranka, ki je s 1.1. samozaposlena v svojem s.p.. Ker je našla redno zaposlitev in se bo s 1.4. redno zaposlila, jo zanima kakšen je postopek da svoj dosedanji “celodnevni” s.p., spremeni v “popoldanskega”?

Postopek spremembe celodnevnega s.p. v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.)Odgovor:
Postopek spremembe celega s.p. v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) je brezplačen postopek na e-VEM točki. Ko vas bo delodajalec prijavil v zavarovanje, se boste en dan pred tem odjavila iz zavarovanja na svojem s.p..

Postopek lahko opravite tudi na naši e-VEM točki in sicer 8 dni pred napovedanim datumom zaposlitve pri delodajalcu. Podjetniška svetovalka bo za vas izpolnila M2 obrazec, vi pa boste na e-VEM točko s seboj prinesli Pogodbo o zaposlitvi, podpisano z vaše in delodajalčeve strani.

Za postopek spremembe pri nas, potrebujete termin. Pokličite nas na tel. št.: 01 6001 530 ali nam pišite na data@data.si.

O spremembi celega s.p. v dopolnilno dejavnost morate obvestiti DURS, saj se vam bodo spremenili prispevki za zavarovanje. Pri dopolnilni dejavnosti boste plačevali pavšal v znesku 36,06 EUR/mesečno.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja