Go to Top

Postati sam svoj šef

Odločitev postati sam svoj šef in odpreti svoje podjetje, ni lahka. Vendar lahko ta postane najboljša odločitev, ki ste jo sprejeli v svojem življenju! Kaj storiti, preden registrirate podjetje?

Družinski sestanek

Ne zapravite mesecev za preverjanje svoje podjetniške ideje in iskanja priložnosti, preden se posvetujete s svojimi Postati sam svoj šefnajbližjimi. Lahko naletite na neodobravanje, kar vam bo vzelo voljo za uresničitev vaše ideje. Vaši najbližji so tisti, ki vas bodo na podjetniški poti podpirali in vam priskočili na pomoč, kadar bo to potrebno, zato jih le vključite v svoj proces ustanavljanja podjetja. Če jim ideja ne bo všeč, jih poskusite prepričati in navdušiti, kakor da bi bili vaše prve stranke. Če vam ne uspe, se lahko kljub temu podate v podjetniške vode ali poiščete idejo, ki bo prepričala tudi vašo družino.

Finančni načrt

Preden naredite korak naprej se ozrite po svojih financah. Ali si lahko privoščite nakup potrebnih orodij za vaše podjetje? Morda bi vam banka bila pripravljena odobriti kredit. Morda bi še koga vaša ideja tako navdušila, da bi bil pripravljen biti vaš partner in sofinancirati začetke podjetja. Ali ste na tekočem z razpisi za povratna in nepovratna sredstva? Raziščite vse vaše možnosti.

Raziskujte

Ali je to vaš prvi poskus postati sam svoj šef? Kako se obnašati, kadar si sami prilagajate delovni čas? Ali imate lastnosti, ki so potrebne za dobrega vodjo? Na vsa svoja vprašanja poiščite odgovore. Če vas določena zadeva skrbi, jo preverite. Ne odlašajte s svojimi načrti zaradi strahu in nevednosti. Premagajte vse ovire in se podajte v svet podjetništva.

Za lažji začetek obiščite brezplačno izobraževanje Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Pri registraciji podjetja vam bodo pomagali naši izkušeni strokovnjaki.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja