Go to Top

Objavljeni podatki za odmero dohodnine

Objavljeni podatki za odmero dohodnineFinančna uprava RS obvešča vse izplačevalce dohodkov, da so na portalu eDavki objavljeni podatki za odmero dohodnine.  Furs je podatke za odmero dohodnine pripravila na podlagi obračunov davčnega odtegljaja.

Do svojih podatkov lahko izplačevalci dostopajo z digitalnim potrdilom. Vpogled je možen od 15. 1. 2015 do 31. 1. 2015.

Objavljeni podatki na eDavkih so namenjeni le izplačevalcem dohodkov za primerjavo podatkov iz predloženih iREK obrazcev in pripravljenimi obvestili prejemnikom dohodkov – Povzetek obračuna dohodkov, izplačanih v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2014.

Izplačevalci dohodka naj objavljene podatke primerjajo s podatki, ki so jih davčnemu organu predložili na iREK obrazcih. Če ugotovijo, da slednji niso pravilni, naj Finančni upravi RS najpozneje do 31. 1. 2015 predložijo manjkajoče REK obrazce oziroma popravke že vloženih REK obrazcev.

Podatki so sestavljeni na podlagi predloženih individualnih podatkov v REK obrazcih z datumom izplačila od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014. Vključeni so REK obrazci, ki so bili z navedenim kriterijem datuma izplačila davčnemu organu predloženi do vključno 12. 1. 2015.

Vir: FURS

Pripravila: Anja Grahek

[hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja