Go to Top

Novosti v programu subvencij za samozaposlitev

V naših novicah smo že pisali o ponovnem vključevanju brezposelnih oseb, ki so prijavljene na Zavodu za zaposlovanje v program subvencij za samozaposlitev. V programu je prišlo do sprememb in nanje vas želimo opozoriti.

Novosti v programu subvencij za samozaposlitevPo novem se bodo v Program subvencij za samozaposlitev lahko vključevale brezposelne osebe, ki so najmanj 3 mesece prijavljene v evidenco brezposelnih oseb na Zavodu za zaposlovanje.

Druge novosti so:

  • Oseba, ki se je vključila v program, mora registrirati podjetje v 60 dneh po zaključku delavnice za samozaposlitev (prej je bil rok 90 dni)
  • Vlogo za dodelitev subvencije mora podjetnik vrniti na zavod v 8 dneh po ustanovitvi podjetja (prej je veljalo 30 dni).

Postopek opravil v okviru Programa subvencij za samozaposlitev

Posamezniki, ki izpolnjujejo pogoje za vključitev v program subvencij za samozaposlitev, morajo svojo namero sporočiti svoji svetovalki zaposlitve na Zavodu za zaposlovanje. Svetovalka jih bo najprej napotila na sestanek, ki ga bo Zavod za zaposlovanje organiziral na Uradih za delo. Po sestanku, se bodo morali udeležiti preverjanja svoje podjetniške ideje pri podjetniškem svetovalcu. Vsi, ki bodo uspešno opravili preveritev podjetniške ideje, se bodo nato udeležili tri-dnevne podjetniške delavnice, ki jo letos za udeležence programa subvencij za samozaposlitev, izvaja podjetje DATA d.o.o.. Opravljena podjetniška delavnica, je pogoj za registracijo podjetja, ki jo udeleženci opravijo na VEM točki.

Referenti VEM točke DATA se bomo potrudili in bodočim podjetnikom pomagali pri postopkih registracije podjetja. Dolgoletne izkušnje in opravljenih več tisoč postopkov registracij in sprememb podjetij, zagotavljajo vsem bodočim podjetnikom, uspešen vstop na samostojno podjetniško pot tudi z našo pomočjo.

Pripravila: Bogdana Rejc, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja