Go to Top

Novosti v postopkih e-VEM

Predstavljamo vam nekaj novosti v postopkih e-VEM:

1.    Oddaja M-DČ na zalogo

Novosti v postopkih e-VEM

VEM točka ‘Vse na enem mestu’

Uporabnik sistema e-VEM (zavezanec, referent vstopne točke) lahko takoj po oddaji prijave nosilca zavarovanja (M-1), odda še prijavo za njegove  družinske člane. Te prijave družinskih članov so oddane na zalogo, kar  pomeni, da čakajo v sistemu e-VEM, dokler ZZZS ne potrdi prijave nosilca  zavarovanja. Ko ZZZS v sistem e-VEM vrne potrditev prijave nosilca zavarovanja, sistem pošlje še obrazce M-DČ, ki so bili oddani na zalogo.

S to novo funkcionalnostjo  uporabniku tako z izpolnjevanjem in oddajo obrazca M-DČ ni potrebno čakati, dokler ni urejeno zavarovanje nosilca  zavarovanja, temveč lahko te obrazce izpolni in odda takoj po oddaji M-1, s katerim prijavlja nosilca zavarovanja.

2.    Razveljavitev vlog (obrazcev M), ki niso bili dopolnjeni v roku 15 dni

Ker so bili v praksi primeri, da zavezanec vloge, ki mu jo je ZZZS vrnil  v dopolnitev ali popravek ni dopolnil in ponovno oddal (razlogi so bili različni, tudi taki, da je namesto dopolnitve vloge prek e-VEM sistema zavezanec uredil prijavo/spremembo/odjavo na papirnem obrazcu) take vloge pa so nato ležale v sistemu e-VEM, je sedaj spremenjen postopek dela s tako vlogo.

Uporabnik dobi obvestilo, da mu je bila vloga vrnjena v dopolnitev z opozorilom, da bo če je ne bo dopolnil in ponovno poslal v roku 15 dni razveljavljena.

To pomeni, da uporabnik po poteku tega roka vloge ne more več dopolniti    temveč lahko izpolni in odda samo novo vlogo.

Pripravila: Bogdana Rejc Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja