Go to Top

Neškodljivi posegi, s katerimi boste zmanjšali stroške

Nižanje stroškov je neizogibna plat podjetništva, ki pa je nemalokrat ključna za preživetje. Poskusite z naslednjimi nekaj ukrepi, ki pa niti niso tako drastični.

Neškodljivi posegi, s katerimi boste zmanjšali stroškeSami opravite čim več dela

Vloga »dečka/deklice za vse« je lahko  dvorezen meč, ki pa lahko s pametno implementacijo  poskrbi za precejšnje prihranke in odkrije številne nepotrebne izdatke.

Dvakrat premislite o nakupu nove opreme

Nakup nove opreme je lahko res zelo drag, zato bi bilo vredno razmisliti o nakupu licence o uporabi za določeno obdobje (pri. Npr nekaterih programskih paketih) , lahko pa poskusite tudi z rabljeno!

Za IT storitve se najprej pozanimajte o ugodnih (in kvalitetnih) zunanjih izvajalcih

IT storitve so izredno drage – ko govorimo kvaliteti, seveda – zato prisluhnite prijateljem in kolegom za morebitna ugodna priporočila.

Možnosti za brezplačno oglaševanje je precej

Z razvojem interneta in eksplozijo družabnih omrežjih in številnih drugih načinov se je pojavilo ogromno različnih možnosti – več kot kadarkoli do sedaj – za brezplačno oziroma oglaševanje z zelo nizkimi stroški, ki pa lahko kljub vsemu zelo veliko pripomorejo k vaši promociji.

Delite si delovni prostor

Najem delovnega prostora je lahko precej drag in za prenekatero perspektivno podjetje predstavlja precejšen zalogaj. Vedno več je tudi ponudb t.i. co-workinga, kjer si več podjetij deli delovni prostor. Odlična rešitev za nove ideje in manjše stroške!

Če bi radi izvedeli čim več o samem poslovanju, se udeležite seminarja Abeceda poslovanja

Pripravil: Gašper Maden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja