Go to Top

Ne zapustite doma brez …

Ste se kdaj znašli v situaciji, ko pri sebi niste imeli točno določene stvari, ki bi vam kot podjetniku olajšala delo? Pisalo, blok in še kaj. Obstaja seznam stvari, brez katerih ne smete od doma.

Ne zapustite doma brez

Če gradite uspešen posel, morate biti vedno pripravljeni. Naj vas ne preseneti trenutek, ko se po nesreči zaletite v svojega potencialnega partnerja, vendar nimate stvari s katerimi bi bilo vaše dogovarjanje o poslu lažje.

Nikoli ne ostanite brez pisal. Seveda vam ga bo tudi kdo posodil, vendar boste s tem izgubili profesionalnost. Če imate več torb, poskrbite, da imate v vsaki vsaj 2 pisali. To vam bo olajšalo sestankovanja, seveda pa bodite pozorni na zapisovanje idej, konceptov in opomnikov. Vedno, ko se porodi ideja mislimo, da si jo bomo zapomnili vendar temu ni tako.

Nikar ne zapustite doma brez vizitk. Nikoli ne veste, kje dobite dobro poslovno priložnost in kljub temu, da vizitke niso več tako sodobno orodje, so močno orodje.

Seveda ne smete zapustiti doma brez telefona. Vendar bodite pozorni in imejte s sabo rezervni polnilec, tako vas ne bo mogla presenetiti prazna baterija. Kar se seveda zgodi v trenutku, ko je to najmanj prikladno.

V kolikor je vaš posel usmerjen tako, ne zapustite hiše brez računalnika. V zadnjem času so računalnik nadomestili tablični računalniki, ki so priročni zaradi svoje teže, na njih pa lahko poskrbimo za vrsto poslovnih zadev. V mali žepek priložite še slušalke z mikrofonom, saj boste tako pripravljeni na konferenčni klic iz tujine. Prišle vam bodo tudi prav, ko se boste želeli odmakniti od trušča in nemira in se sprostiti.

Vedno pripravljeni. Kljub vsej zgoraj našteti opremi se zavedamo, da se na tehnologijo ni moč zanašati. Imejte pripravljen USB disk, na katerem imate svoje rezervne datoteke. V primeru, če računalnik ne dela, ste še vedno pripravljeni na predstavitve, itd. V kolikor delate z specifičnimi programi, naložite na disk še datoteke, s katerimi lahko naložite želene programe.

Zadnja, vendar najpomembnejša stvar, brez katere ne smete iti od doma, je plan. Splanirajte dan, organizirajte ga tako, da bo izkoristek maksimalen. Tega plana se držite. Splanirajte nakupe, napišite si sezname. Vse to vas bo rešilo časovne zagate in preprečilo občutek neodločanja. Imejte vajeti svojega dneva v rokah vi.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Kategorije Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja