Go to Top

Ne zapravljajte denarja, pripravite finančni načrt!

Na začetku kariere v podjetništvu je vsak (še posebej napačno zapravljen) evro zelo pomemben. Kljub temu, da je finančno načrtovanje poslovanja podjetja na dolgi rok zahtevna naloga, se ji ne smete izogniti – z dobrim načrtom porabe sredstev vi nadzorujete vaš denarni pretok, namesto da le-ta nadzira vas. Sprva je zelo priporočljivo, da se zadeve lotite sistematično in imate nad svojo porabo (stroški poslovanja) dober pregled.

Kako z najnižjimi stroški zagnati podjetje?

Ne zapravljajte denarja, pripravite finančni načrt!Najbolj učinkovit finančni načrt je razdeljen v več delov, vključuje pa tako kratkoročno kot tudi dolgoročno načrtovanje. Uporaba orodij za pregled finančnega poslovanja vam omogoča stalni nadzor, hkrati pa omogoča tudi, da za finančni del poslovanja namenite ravno pravšnji del vašega časa, medtem ko še je glavnina vašega delovnega procesa osredotočena na poslovni del.

Dobro finančno načrtovanje vam omogoča tudi boljše poslovanje v prihodnosti, saj se vam z dobro postavljenimi finančnimi temelji pokaže nov potencial za širitev vašega poslovanja.

Kako izdelati finančni načrt?

Pripravili smo nekaj pomembnih vprašanj, ki bi si jih morali podjetniki zastaviti pri pripravi finančnega načrta poslovanja:

  • Kakšna je pričakovana prodaja izdelkov vašega podjetja v prvem letu poslovanja?
  • Kakšna je pričakovana rast prodaje v naslednjem letu?
  • Kako se bodo cenovno pozicionirali vaši izdelki na trgu?
  • Kakšni so tekoči stroški vašega poslovanja?
  • Koliko ljudi bo podjetje zaposlovalo in kakšni so načrti glede zaposlovanja v prihodnosti?

Mogoče bi vas utegnilo še zanimati Kako pripraviti finančni načrt pri prijavi na javne razpise?

Vabljeni tudi na naš seminar Kako izdelati finančni načrt?

Za vsa dodatna vprašanja glede finančnega svetovanja so vam na voljo izkušeni svetovalci, ki jih lahko pokličete na 01 600 1530 ali jim pišete na e-mail data@data.si.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja