Go to Top

Nasveti za opravljanje popoldanske dejavnosti

Odločitev o podjetništvu je že padla, vendar ne morete spregledati finančnih pritiskov, ki jih podjetništvo spremlja – najem ali hipoteka, plačilo avta in tudi otroci. Konec koncev imajo svoje obveznosti tudi mladi. Vendar je dejstvo, da bo vaša poslovna ideja potrebovala še nekaj časa za zagon, zato se vam trenutno zdi, da je še nedosegljiva.

opravljanje popoldanske dejavnostiNeposreden skok v podjetništvo ni za vsakogar, zato je morda najbolje, da stopate v podjetništvo postopoma. Torej pridobite posle za vaše podjetje medtem ko še vedno opravljate vaše redno delo in za to prejemate redno mesečno plačilo. Preberite šest načinov, da bo prehod v podjetništvo stekel kar se da gladko.

Poiščite ravnovesje

Seveda je to dejstvo , ki vas oblikuje v popoldanskega podjetnika. Lahko ustanovite podjetje in hkrati vzdržujete vse svoje obveznosti, ki jih imate do redne zaposlitve? Ko boste toliko vpleteni v podjetništvo, da bo na ta račun trpelo redno delo, se morate zavedati, da bodo ljudje to opazili in vas bo potencialno stalo vaše redne zaposlitve.

Bodite potrpežljivi

Kot podjetnik s krajšim delovnim časom ne morete napredovati enako hitro, kot tisti, ki je samozaposlen v svojem podjetju. In celo za podjetnike, kateri so predani svojemu poslu v celoti, velja, da njihov dan nima dovolj ur. Najdite pravi tempo poslovanja, ki bo prinašal napredek in hkrati se ne boste izčrpali. Bodite potrpežljivi, saj napredek ne bo viden tako hitro kot bi to sami želeli.

Privarčujte dobiček

Na neki točki poslovanja boste želeli oditi iz svojega delovnega mesta in postali podjetnik za polni delovni čas. Sedaj prihranjen denar, vam bo ta korak omogočil hitreje. Če ga ne potrebujete za rast poslovanja, ga shranite za vašo prihodnost, vendar morate denar imeti na dosegu, v kolikor bo potreba, da denar investirate nazaj v vaše podjetje.

Zastavite si prilagodljive cilje

Ko boste gradili vaš posel, boste ugotovili, da vam redna zaposlitev celo v napoto. To je spodbuden podatek. Pazite na težnjo, da ne porabite preveč časa za redno delo, v škodo vašega podjetja. Vašo energijo bo potrebno preusmeriti z enega k drugemu delu in to je točka, ko morate iti naprej.

Jemljite podjetništvo resno

Medtem ko delate otroške korake z vašim podjetjem, lahko propadejo vaši dogovori, saj je napredek prepočasen. Ne pustite, da čas vpliva na dolgoročne cilje. Spomnite se načinov, ki vas bodo opominjali kaj dejansko počnete, da izpolnite vaše poslovne cilje. Ne pozabite, da boste do zastavljenih ciljev prišli, vendar bo morda trajalo malo dlje.

Po potrebi imejte pripravljen načrt »pobega«

Želite ostati popoldanski podjetnik za vedno? Delovanje s krajšim delovnim časom podjetnika morda ni bil vaš prvotni načrt, vendar v kolikor lahko podjetje uspeva v vaših prostih urah in hkrati uživate v redni zaposlitvi, zakaj pa ne?

Za več informacij, ki vam bodo pomagale pri odločitvi, se udeležite brezplačnega seminarja Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja