Go to Top

Največje napake podjetnikov začetnikov

Imate idejo in ste odločeni postati eno izmed vodilnih podjetij na trgu v svoji panogi? Vendar ste komaj na začetku svoje poslovne poti in ne veste kako in kje začeti? Preberite šest največjih napak podjetnikov začetnikov, da se sami izognete tem težavam.

Največje napake podjetnikov začetnikovPrevelik optimizem

Mnogi podjetniki so na začetku svoje poslovne poti polni podjetniškega optimizma. Ko naletijo na prvo večjo oviro, pa se kaj hitro predajo. Že na začetku poti se morate zavedati, da je vsaka podjetniška pot polna vzponov in padcev in je zato vztrajnost najpomembnejša za uspeh. Ne smete precenjevati prihodkov in podcenjevati stroškov.

Pomanjkljiva analiza

Mnogo podjetnikov ne najde pravega razmerja med analizo in načrtovanjem. Eni se preveč zanašajo na analizo in na koncu ugotovijo, da se jim zadeva ne splača. Spet drugi analizi namenijo premalo časa in se izgubijo v stroških. Poslovni načrt med 20 do 30 strani je odlično razmerje med obema.

Pomanjkanje podjetniškega znanja

Ideja in poslovni načrt nista vredna nič, če za njimi ne stoji dober podjetniški tim. Bistveni v podjetništvu so prav ljudje.

Različne vizije ustanoviteljev

Ustanovitelji si morajo deliti vizijo in ne imeti vsak svojo. Pričakovanja in vrednote morajo biti razjasnjena v poslovnem načrtu, tako da ne prihaja do razhajanj v pričakovanjih. Pomembno je ohranjati nadzor nad rastjo podjetja in ustrezno upravljati s financami.

Slaba finančna kontrola

Denarni tok mora biti vedno pod kontrolo, zato morate biti pozorni na vse stroške, ki bodo nastali. Podjetje je nek organizem, katerega zdravje tiči prav v finančnih izkazih.

Slab marketing

Prodaja je najpomembnejša veščina, ki jo morajo podjetniki obvladati. Marketinška strategija bo odločila o tem, na kateri poziciji med podjetji boste na trgu. Smiselno je najeti tudi zunanje strokovnjake, ki marketing zares obvladajo, saj se vam takšna naložba lahko kaj hitro povrne.

Se želite podati na lastno podjetniško pot in postati sam svoj šef? Za registracijo podjetja obiščite spletno stran Registracija podjetja, kjer vam bodo naši izkušeni strokovnjaki z veseljem pomagali pri vaši podjetniški poti.

 

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja