Go to Top

Na katera vprašanja morate odgovorite, ko začnete lasten posel?

Imate idejo ali hobi, pa ne veste, kako bi začeli svoj posel? V nadaljevanju vam predstavljamo pomembna vprašanja, na katera morate odgovoriti, ko začnete lasten posel.

Kdo so vaše ciljne stranke? Na katera vprašanja morate odgovorite, ko začnete lasten posel?
Ugotovite,  kdo so vaše ciljne stranke, kje se nahajajo, kako komunicirajo, kaj jih vodi k nakupu, kakšno ceno so pripravljeni sprejeti, kaj jim je všeč, ali kupujejo preko spleta itd.

Zakaj bodo stranke kupile prav vaš izdelek oz. storitev ?
V kolikor imate konkurenčen izdelek ali storitev,  morate k vašemu produktu dodati dodano vrednost, ki je konkurenčni izdelek nima, tako boste prepričljivo prevzeli del konkurenčnih strank.

Koliko sredstev potrebujem in kdo mi pri tem lahko pomaga?
Vsekakor je pomembno, da si okvirno izračunate porabo sredstev ter naredite analizo, kako boste pridobili potrebna sredstva. Za pomoč se lahko obrnete tudi na inštitucije, ki podpirajo podjetništvo.

Kdo so vaši poslovni partnerji?
Vedno se lahko povežite z ljudmi, ki imajo dopolnjujoče poslovne produkte, tako DA naredite »pajkovo mrežo«, v katero zajamete večji del potencialnih strank. Ne pozabite tudi na podjetnike izven slovenskih meja, saj imajo znanje in izkušnje ter poznanstva, ki vam lahko odprejo marsikatera »vrata«.

Ali sem pripravljen na novo pot?
Pomembno je, da se pri odločitvi zavedate, da gre pri vzpostavitvi poslovne ideje veliko energije, časa in potrpljenja. Če želimo maksimalno uspeti, se je na začetku potrebno  odreči svojemu prostemu času ter se 100% posvetiti svoji poslovni poti. Zato se o vašo odločitvi pogovorite tudi  z vašimi prijatelji ter predvsem družino, saj je za uspešno poslovno pot zelo pomembna njihova podpora.

V kolikor želite izvedeti več, vas lepo vabimo na naš brezplačen seminar “Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo“?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja