Go to Top

Možnosti za financiranje slovenskih podjetij

V letošnjem letu je že bilo predstavljenih nekaj možnosti virov financiranja, predvsem v obliki finančnega inženiringa. Na informativnem dnevu Javne agencije SPIRIT, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Gospodarske zbornice so predstavili ostale možnosti financiranja v okviru programa Obzorje 2020.

Evropska sredstva

Obzorje 2020 je Okvirni program EU za raziskave in inovacije. Samo v letošnjem letu je bilo objavljenih že več kot 65 javnih razpisov skupno v višini 7,6 milijard EUR. Na ravni EU je poleg programa Obzorje 2020 pomemben tudi program COSME.

Financiranje slovenskih podjetij

Obzorje 2020 za mala in srednja podjetja

Na informativnem dnevu so se osredotočili na financiranje za mala in srednja podjetja. Za mala in srednja podjetja bodo namenili predvsem sredstva za inovacije in razvoj ter internacionalizacijo.

Program je razdeljen na tri faze. Do sedaj sta že bila objavljena razpisa za prvo in drugo fazo. Za prvo fazo je na voljo 25 milijonov EUR, za drugo fazo pa približno 221 milijona EUR sredstev. Kot pravijo predstavniki Javne agencije SPIRIT, pričakujejo okoli 10.000 do 15.000 prijav na prvo fazo za vsako leto.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja