Go to Top

Zakaj moj posel ne uspeva?

Če ste se kdaj soočili s tem vprašanjem, potem je verjetno, da narobe opravljate le kakšno malenkost, ki vpliva na uspešnost vašega poslovanja.

posel

Mogoče vas zavira dejstvo, da vam primanjkuje denarja. Veliko podjetnikov živi v prepričanju, da morajo za zagon podjetja imeti določeno količino denarja. Seveda je to res, če se spuščate v produkcijo. Vendar imejte v mislih, da to ni ovira. Podjetništvo se razvija postopoma. Lahko začnemo s storitvami, za katere ne potrebujemo začetnega kapitala. Zaslužimo nekaj malega in to vložimo v naslednji projekt. Izpeljemo projekt in spet nekaj zaslužimo. Počasi bomo prišli do sredstev, katera potrebujemo za zagon.

Drug ovira, ki se postavlja podjetnikom na pot je mišljenje, da vse lahko storijo sami. Tudi, če imate sposobnosti in znanja s katerimi bi lahko vse potrebno naredili sami, je bolj priporočljivo poiskati pomoč. Vklopite vse svoje socialne kroge in zagotovo boste našli nekoga, ki vam bo določeno storitev ponudil po ugodni ceni. S tem pa se boste izognili preobremenjenosti. Prevelik kup obveznosti bi za vas lahko pomenil uspeh vendar skoraj vsak pride do točke, ko pregori. To pa pomeni 10 korakov nazaj, z ozirom, da ste jih naredili le 5 naprej.

Veliko podjetnikov se ustraši konkurence in izkušenj le te. Nihče se ni rodil z izkušnjami in prav je, da se tega zavedamo. Skozi leta si lahko pridobimo določene izkušnje, vendar to še ne pomeni, da smo se iz njih kaj naučili. Lahko smo že 10 let v podjetniških vodah, vendar v tem času svojih nalog nismo opravljali najbolje. Seveda se bo na trgu pojavil konkurent, ki teh izkušenj nima in nas bo prehitel.

To pa velja tudi v obratni smeri. Če se bojite, da ne boste uspeli zaradi lastne neizkušenosti, pomislite dvakrat. Izkušnje nas namreč potisnejo v rutino, inovativni pristopi, ki bi nam lahko koristili, pa ostanejo neopaženi.

Poglejte vse dele svojega poslovanja in morda boste odkrili, da je ovira, ki je pred vami plod vašega strahu ali zmotnega prepričanja.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja