Go to Top

Kako znižati stroške ob odprtju s.p.?

Na začetku svoje poslovne poti skuša vsak podjetnik s čim manjšimi stroški začeti s svojo dejavnostjo.

Predstavljamo vam nekaj načinov, ki vam lahko pomagajo znižati stroške ob odprtju s.p.:

Kako znizati stroske ob odprtju s.p.?a)      Drugačna razporeditev delovnih nalog 

Če ste na začetku svoje kariere in ste na poslovni poti še sami ali če zaposlujete manjše število zaposlenih, razmišljajte v smeri razporeditve delovnih nalog na način, ki vam in zaposlenim omogoča delo od doma ali na lokacijah naročnikov.

b)      Deljenje vašega poslovnega prostora

Stroški najema ali celo nakupa poslovnih prostorov je lahko velika začetna investicija, zato je mogoče bolje razmišljati o delitvi pisarne ali pa imeti pisarno doma. V primeru, da ne dobite soglasja za opravljanje dejavnosti, vam je na voljo tudi uporaba storitve “Virtualna pisarna“, ki vam omogoča, da delate od doma, podjetje pa ime sedež registriran na drugi lokaciji.

c)      Stroški pisarniške opreme

Velja razmisliti, če v podjetju res potrebujete novo pisarniško opremo. Namreč v  današnjih časih obstaja veliko opcij za nakup rabljenega pohištva po dostopnih cenah.

d)      Optimizacija stroškov

Manjša poraba pisarniškega materiala (papir, sponke, črnilo za tiskalnik), ugašanje luči in računalnikov po zaključku delovnega dneva, izbira najcenejšega ponudnika za ogrevanje prostorov in mnogi drugi načini lahko pripomorejo k optimizaciji vaših poslovnih stroškov.

e)      Imejte dobrega računovodjo

Dober računovodja je ključnega pomena pri urejanju vaših poslovnih knjig. Davčna zakonodaja se stalno spreminja in dolgoročno vam dober računovodja lahko povrne mnogo več, kolikor si lahko na začetku predstavljate.

Za vsa vprašanja so vam na voljo naši svetovalci, več informacij lahko bodoči podjetniki pridobite tudi na seminarju Kako z najnižjimi stroški zagnati podjetje.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja