Go to Top

Kako veste, da ste pripravljeni na odprtje podjetja?

Še vedno niste popolnoma prepričani, ali ste pripravljeni na odprtje podjetja? Marsikdo sanja o svojem podjetju, vendar se preprosto ne more odločiti za velik korak. Preverite znake, ki vam bodo pomagali pri odločitvi.

Kako veste, da ste pripravljeni na odprtje podjetja?Kako dolgo že razmišljate o odprtju podjetja?

Ustanovitev podjetja mora biti premišljena odločitev. Večina uspešnih podjetnikov je idejo o podjetju negovala in izpopolnjevala več let. Odločitev za odprtje podjetja ne sme biti le nezadovoljstvo s prejšnjo zaposlitvijo, biti mora nekaj več.

Mislite, da ste boljši od svojih nadrejenih?

Nekateri posamezniki dobijo idejo ali spodbudo za odprtje podjetja ob gledanju napak, ki jih počnejo njihovi nadrejeni. Bodisi ti svojega dela ne opravljajo korektno ali pa zaposleni dobi občutek, da podjetje do svojih strank nima takšnega odnosa kot bi ga moralo imeti oziroma kot bi ga imel sam.

Ali je vaše delo vaš hobi?

Vodenje podjetja ni le sreča, veselje in določanje lastnega urnika, pomeni tudi veliko trdega dela in stresa. V takšnih trenutkih bo najboljša motivacija, da opravljate dejavnost, ki je vaša strast ali hobi, ne le sredstvo za pridobivanje dobička. Nikoli namreč ne boste delali bolj trdo, kot takrat, ko boste delali zase.

Vendar trdo delo vedno prinese velike rezultate in nagrade. Ne le finančne, tudi osebno zadovoljstvo.

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate znanje in samozavest?

Dober poslovnež mora vedeti, kaj počne in to mora početi dobro. Preden se podate na podjetniško pot,  se prepričajte, da imate znanje in izkušnje za vodenje posla. Le to vam bo prineslo samozavest, ki jo potrebujete pri poslovanju s kupci in poslovnimi partnerji.

Kako pridobiti in zadržati kupca?

Ste se pripravljeni učiti?

V svojem podjetju boste morali opravljati več del hkrati, vsaj na začetku vaše podjetniške poti. To je lahko stresno, vendar če ste pripravljeni učiti, bodo tudi opravila, kot so  knjigovodstvo, preprosta administrativna dela ali marketing, mačji kašelj.

Za več informacij o poslovanju podjetja se udeležite naših izobraževanj Abeceda poslovanja15 ključev za uspešno podjetniško pot in Kako izdelati finančni načrt?

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na seminar

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja