Go to Top

Kako se podati v podjetniške vode?

Popolnoma jasno je, da je podjetništvo način življenja. V vsakem izmed vas je podjetnik, ki zgolj čaka, da mu dovolite prihod na površje. Marsikdo izmed vas neguje idejo, da bo krenil na svojo poslovno pot, a s to odločitvijo iz številnih razlogov okleva.

Nikoli ne pozabite, da za odprtje svojega podjetja in zagon lastne poslovne ideje ni nikoli prepozno in da je to lahko imenitna priložnost za nov začetek vaše kariere.

Razmišljanje in načrtovanje sta procesa,  ki ju pri svojem delu nikdar ne smete zanemariti. Gre za pomembni gonili podjetniškega razmišljanja. Tudi na obstoječem delovnem mestu se s temi procesi vsakodnevno srečujete. Če ste na takšen način dela navajeni, boste s takšnim pristopom lastnemu podjetju ponudili svež pristop k reševanju delovnih nalog, hkrati pa boste na preži za nove poslovne priložnosti. Na takšen način si namreč gradite kariero in ugled, pridobite pa tudi nova znanja, ki so za vsakega podjetnika vedno dobrodošla.

Resen pristop k vsakemu delu, negovanje poslovnih odnosov in dolgoročna naravnanost so dejavniki, ki lahko močno prispevajo k krepitvi podjetniškega načina razmišljanja ter so lahko odlična odskočna deska za samostojno poslovno pot.

Naslednji korak v podjetniški miselnosti je radovednost. Podjetnik je tisti, ki neprestano išče nove ideje, možnosti preko katerih lahko razvije svojo poslovno idejo in krog poslovnih partnerjev. Naj gre za učenje o novih tehnologijah dela ali zgolj za prestrukturiranje obstoječih delovnih praks v sodobno, podjetniško preobleko, pravi podjetnik je vedno dovzeten za spremembe in izboljšanje svojega dela.

Podjetnik pa je seveda tudi oseba, ki stoji za svojimi stališči in dejanji, zato oklevanje pri poslovnih odločitvah ni preveč zaželeno. Vaše ideje se lahko uresničijo le, če boste trdno stopili na pot, ki ste si jo začrtali in krenili k cilju, ki je vaša vsakodnevna motivacija za delo.

Neodločnost je torej stvar preteklosti! Prebudite podjetnika v sebi in tako okolju, v katerem delujete, dodajte pridih svežine z odprtjem lastnega podjetja, s tem pa prispevajte vaš delež k krepitvi podjetniške kulture. 

Prvi korak lahko naredite že  danes in se prijavite na BREZPLAČEN  seminar »Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo«, ki se bo izvajal 18.12.2012 od 15.00 do 16.30 na Data d.o.o. in je namenjen vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti, vsem, ki imate že idejo, pa ne veste, kako začeti, tistim, ki se ukvarjate s hobijem, ki bi bil lahko vaš posel ter nenazadnje tudi vsem tistim, ki ste brez ideje, pa vas vseeno vleče v podjetništvo.

Avtor: Luka Kalaš, DATA d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja