Go to Top

Kako iz hobija razviti poslovno idejo?

Od ideje oz. hobija do podjetja

Imam prijateljico, ki je od vedno sama nabirala zelišča, si pripravljala tisoč in en sadno-zelenjavni napitek in sploh vse okoli sebe navduševala ter razvajala z dobrotami, ki jih je pripravljala. Na praznovanjih smo jo vedno zadolžili za pripravo zdravih sladic in prigrizkov. Pod njenimi rokami sta se korenje in pesa spreminjala v slastne cocktaile, zelena in oreščki pa v okusne sendviče.

Kako iz hobija razviti poslovno idejo?

Večkrat se je pošalila, da skorajda dela samo še za sestavine in okrasne pripomočke, ki so dopolnjevali njene dobrote. Ker smo prijatelji opazili, da za pripravo naših prigrizkov resnično porabi precej denarja, smo se odločili, da za vsako zabavo, ki jo organiziramo, zberemo nekaj denarja za nakup sestavin, Manja pa nato pripravi sladice. Nekaj časa je zadeva tekla po ustaljenih tirih; Ko je kdo od nas praznoval, smo zbrali denar, Manjo pa zadolžili, da je poskrbela za prehrano.

Manja se je večkrat pošalila, da ima tovrstnih “naročil” že toliko, da bi svoje izdelke lahko začela prodajati. Tudi prijatelji smo bili navdušeni nad to idejo. Problem, ki ga je Manja izpostavila je bil, da “ni vedela, kako začeti”. Jasno je bilo, da po njenih izdelkih na trgu obstaja povpraševanje, toda Manji se niti sanjalo ni, kako v praksi iz svojega hobija razviti poslovno idejo.

K sreči na slovenskem trgu obstaja precej delavnic in institucij, ki spodbujajo razvoj podjetništva. Tudi Manja se je udeležila ene izmed delavnic in pridobila znanje o tem, kako naj hobi preraste v samozaposlitev.

Če tudi vi razmišljate o lastnem podjetju, morda celo že imate poslovno idejo pa ne veste, kako začeti, vas vabimo, da se udeležite našega seminarja “Zasluži denar s svojim hobijem ali poslovno idejo”.

Naslednjič pa več o tem, kako je Manja svojo idejo začela uresničevati tudi v praksi.

Avtorica: Lea Avsec, DATA d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja