Go to Top

Kaj potrebuje posameznik, preden se poda v podjetništvo?

Nekateri vstopajo v svet podjetništva z dobro idejo, drugi po sili razmer, ker ne dobijo zaposlitve, tretjim pa odprtje podjetja predlaga delodajalec na razgovoru za službo. Kaj imajo našteti skupnega? To, da nimajo ustreznega znanja in izkušenj iz podjetniškega področja.

Brez dvoma je dobra ideja tista, ki mobilizira osebo, da začne razmišljati o tem, kako bi se lotil samostojne poti. Znanje s področja podjetništva daje posamezniku samozavest in ga pripravi za vstop na trg.  Dober poslovni načrt je temelj in zasnova podjetja, vendar pa marsikomu povzroča preglavice. Ustanovitev podjetja na VEM točki je zato hiter in predvsem enostaven postopek, kajti vsak začetek je težak. Nadvse pomembno je, da se bodoči podjetnik pred ustanovitvijo podjetja dobro pozanima in pridobi kvalitetne informacije iz pravih virov.

»Naj registriram s.p. ali d.o.o.?«, »Kako poteka registracija podjetja?«, »Kako naj vodim poslovne knjige?«, »Katere stroške lahko uveljavljam v podjetju?«, »Kako bom obdavčen kot podjetnik?«, »Posloval bom s tujino, na kaj moram paziti?«, »Kje naj najdem stranke?«, »Kako naj se oglašujem?«, »Potrebujem spletno stran in kakšna je dobra spletna stran?«, »Kje pridobim sredstva za zagon ali širitev poslovanja?«, »Kaj je pogodba o poslovnem sodelovanju?«, so le nekatera izmed vprašanj, ki mučijo začetnike pred odprtjem podjetja.

Zato smo se v podjetju DATA ustrezno odzvali in nudimo vsem, ki jih zanima podjetništvo in razmišljajo o tem, da bi stopili na samostojno pot, različna predavanja, izobraževanja, individualna svetovanja ter pomoč pri vodenju poslovnih knjig.

Kaj potrebuje posameznik, preden se poda v podjetništvo?Vse tiste bodoče podjetnike, ki že vedo, da bodo  še letos do začetka jeseni ustanovili podjetje in se v njem samozaposlili, vabimo na brezplačna svetovanja s področja davkov, financ, računovodstva, marketinga, spletnih storitev, prava in kadrov. Individualna svetovanja potekajo na sedežu našega podjetja v okviru projekta v katerega smo vključeni.

Zato bodoči podjetniki nikar ne oklevajte. Individualna svetovanja z našimi svetovalci specialisti bodo pripomogla, da boste na svoji samostojni podjetniški poti dovolj odločni, samozavestni in prepričani vase in svoj uspeh.

 

Pripravila: Bogdana Rejc

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja