Go to Top

Kaj nam vse omogoča sistem E-plačil?

Sistem e-plačil omogoča uporabnikom plačevanje taks, dajatev, stroškov postopka preko spleta. Sistem je varen in tesno povezan s portalom e-Storitve javne uprave. Omogoča plačevanje prek ponudnikov:

  • bančnih kartic
  • mobilnega plačevanja ali
  • spletnega bančništva.

sistem E-plačil- Activa sistem E-plačil- DIners sistem E-plačil- Maestro
sistem E-plačil- Mastercard sistem E-plačil- Visa sistem E-plačil- Visa Electron

Bančne kartice

Bistvo spletnega plačevanja s kreditnimi karticami je, da se v varnem in kriptiranem finančnem okolju lahko takoj preveri uporabnikova plačilna sposobnost in veljavnost njegovega računa pri izdajatelju kreditne kartice. Takoj, ko uporabnik izpolni naročilo z vsemi potrebnimi podatki, vključno s številko plačilne kartice, se preko spletne aplikacije pošlje zahtevek za plačilo do transakcijskega strežnika, ki izvrši kontrolo veljavnosti kartice.

Mobilno plačevanje

Moneta

Uporabnik, ki želi plačati storitev prek sistema mobilnega plačevanja, mora najprej opraviti identifikacijo z lastno mobilno številko. Na zaslon svojega prenosnega telefona prejme SMS sporočilo z geslom, ki ga nato vnese v za to predvideno okence na spletni strani. Po potrditvi uporabnik vstopi v sistem mobilnega plačevanja ter na zahtevano plačljivo stran. Strežnik posreduje plačljivo vsebino od ponudnika k uporabniku. Medtem se preveri mesečni limit, stanje na računu, znesek zahtevane vsebine ipd. Če med posredovanjem vsebine ne pride do napake ali če uporabnik poteka ne prekine, se posredovana vsebina zaračuna.

Spletne banke

Za uporAbanetabo spletne banke morate biti komitent banke ter potrebujete veljavno digitalno potrdilo, ki omogoča vstop v spletno banko. V kolikor spletno bančništvo že uporabljate, se postopek nadaljuje po ustaljenem postopku.

 

Vir: Euprava, Eplačila

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja