Go to Top

Izplačilo denarne socialne pomoči odslej na začetku meseca

Z aprilom 2018 se bo izplačilo denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik iz druge polovice meseca premaknilo na začetek meseca.

>>> Samozaposlitev ima številne prednosti. Spoznajte jih na našem brezplačnem izobraževanju! Na njem boste dobiti tudi osnovne informacije o tem, kako poteka postopek za ustanovitev podjetja.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Izplačilo denarne socialne pomoči 5. v mesecu

Kot so sporočili z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bodo preložili redna izplačila denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik, torej izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine in posmrtnine. Te bodo od aprila dalje izplačevali okrog 5. v mesecu. In ne več okrog 21. v mesecu, kot je veljalo doslej. Izredna izplačila pa se bodo premaknila iz začetka meseca v drugo polovico meseca.

izplačilo denarne socialne pomoči“Namen spremembe datuma rednega izplačila je, da se osebam, ki pridobijo navedene pravice, omogoči čim hitrejša pridobitev denarnih sredstev, ki jih potrebujejo za zadovoljevanje življenjskih potreb oziroma reševanju položaja materialne ogroženosti,” so zapisali na spletni strani ministrstva.

>>> Minimalna plača letos znaša 638 evrov neto oziroma natanko 842,79 evra bruto.

Prejemniki denarne socialne pomoči, ki že imate priznano pravico, in boste izplačilo prejeli 21. marca, boste naslednje izplačilo denarne socialne pomoči dobili že 4. aprila.

Če pa boste vlogo za priznanje pravice do denarne socialne pomoči, izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine in posmrtnine prvič vložili marca 2018, boste izplačilo prejeli 4. aprila 2018, če bo center za socialno delo (CSD) odločbo o upravičenosti do pravice izdal do 23. marca 2018. Če bo CSD odločbo izdal po tem datumu (vendar najkasneje do 11. aprila 2018), boste izplačilo prejeli 20. aprila 2018.

Enako pravilo velja, če boste v marcu vložili vlogo za podaljšanje pravice do denarne socialne pomoči.

>>> Se tudi vi sprašujete, kako do dodatnega zaslužka? Koristne nasvete dobite na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Obeta se tudi dvig socialne pomoči

Vlada je pred kratkim predlaga dvig denarne socialne pomoči na 331,26 evrov. To je 34 evrov oziroma 11 odstotkov več kot zdaj. Sprememba se nanaša le na višjo socialno pomoč za samske osebe, ki zdaj prejemajo 297 evrov, in pare brez otrok. Za družine pa bo znesek ostal tak, kot je bil doslej. Več si lahko preberete v prispevku Dvig denarne socialne pomoči.

Komentarjev (6)

 • Klavdija godec 13. oktobra 2018 - 5:16 Odgovori

  Kaj je mogoče da so meni vzeli otroške doklade za moje hceri

  • Data, d.o.o. 16. oktobra 2018 - 8:20 Odgovori

   Spoštovani, za dodeljevanje otroških dodatkov so pristojni na centrih za socialno delo. Predlagamo, da se s tem vprašanjem obrnete na pristojni center za socialno delo. Lep pozdrav, Data, d.o.o.

 • Sasa dravec 20. oktobra 2018 - 19:40 Odgovori

  zivjo..dobil sem vlogo za izredno pomoc in me zanima kdaj bo nakazilo saj vceraj ni bilo kot je bila socialna pomoc

  • Sasa dravec 20. oktobra 2018 - 19:43 Odgovori

   mislim odlocbo

   • Data, d.o.o. 27. oktobra 2018 - 18:35 Odgovori

    Spoštovani, najbolje bo, da se s tem vprašanjem obrnete na pristojni center za socialno delo. Lep pozdrav, Data, d.o.o.

  • Data, d.o.o. 27. oktobra 2018 - 18:34 Odgovori

   Spoštovani, najbolje bo, da se s tem vprašanjem obrnete na pristojni center za socialno delo. Lep pozdrav, Data, d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja