Go to Top

Investicija v bitcoin

Bitcoin je globalna, spletna valuta, ki je vedno bolj poznana po tem, da predstavlja nevarnost evru in dolarju.investicija v bitcoin

Bitcoin oziroma denar prihodnosti, kot so ga poimenovali nekateri, je ekvivalent spletnemu denarju, saj ga lahko preko interneta pošljete drugi osebi. Je globalna valuta, zato je mogoče trgovanje po celem svetu.

Spletna valuta, ki obstaja od leta 2008 temelji na načinu peer to peer in je na voljo vsem. Ustvarjanje novih Bitcoinov je avtomatizirano in se izvaja z »bitcoin rudarjenjem« preko strežnikov. Danes je velik del Bitcoinov že odkrit. Tako se večina poslužuje investiranja v to valuto prihodnosti.

Kako investirati v Bitcoin?

Redno morate spremljati, kaj se dogaja z vrednostjo Bitcoina in se odločiti za pravi trenutek, kdaj ga kupiti.

Svoje Bitcoine shranite in shranite na vašem bitstamp računu, iz katerega jih lahko kadarkoli prodate ali zamenjate za denar. Če ste prepričani, da je vaš računalnik varen ter redno izvajate varnostno kopiranje, potem lahko namestite programsko denarnico na vaš računalnik, kamor lahko shranjujete svoje Bitcoine.

Investicija v Bitcoin, tako kot investicija v katerokoli drugo valuto prinaša svoje tveganja.

Prvo tveganje, ki ga ne smemo spregledati je, da lahko sorodna kriptografska valita prehiti bitcoin. Nekaj takšnih valut se je že pojavilo, vendar do sedaj še nobeni ni uspelo.

Drugo tveganje je prepoved do uporabe bitcoina iz strani držav, kar bi bilo podobno, kot prepoved interneta.

Seveda ne smemo izločiti predvidevanja, da bi se v bitcoin protokolu lahko našla nepopravljiva ranljivost.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Komentar (1)

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja