Go to Top

Evropski program izmenjave podjetnikov

Evropski program izmenjave podjetnikov je sodelovanje v korist mladih, bodočih podjetnikov in izkušenih podjetij, ki ga delno financira Evropska komisija. Je odličen program, ki pomaga pridobiti spretnosti za ustanovitev in/ali uspešno vodenje malega podjetja v Evropi.

Kdo?

Sodelujejo lahko novi podjetniki, ki so pred kratkim odprli svoje podjetje, in sicer pred ne več kot tremi leti in tisti, ki resno načrtujejo ustanovitev Evropski program izmenjave podjetnikovlastnega podjetja. Izkušeni podjetniki pa morajo biti lastniki ali upravljavci malega ali srednje velikega podjetja v eni izmed sodelujočih držav.

Novi podjetnik

Novi podjetniki si tako lahko od enega do šestih mesecev pridobivajo in izmenjujejo znanje  ter poslovne zamisli z izkušenim podjetnikom. Če resno razmišljate o podjetništvu, lahko pridobite mnoge koristi z usposabljanjem na delovnem mestu v majhnem ali srednje velikem podjetju v eni izmed sodelujočih držav. Pridobite lahko mnoge priložnosti za sodelovanje s tujimi poslovnimi partnerji, dostopate do novih trgov in si pridobite izkušnje na mednarodnem sodelovanju.

Podjetnik gostitelj

Kot podjetnik gostitelj pa lahko od motiviranega mladega podjetnika pridobite sveže zamisli na vaše podjetje. Mogoče bo ta imel kake posebne spretnosti ali znanje s področja, ki ga sami ne obvladate in bo njegovo dopolnjevalo vaše.

Dolgoročno gledano boste pridobili mnoge koristi s priložnostmi mrežnega sodelovanja ali se pa celo odločili za nadaljevanje vašega sodelovanja v obliki dolgoročnega poslovnega partnerstva.

Kako sodelovati?

Oglejte si seznam lokalnih kontaktnih točk in se prijavite prek spletnega orodja.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja