Go to Top

Enostavno poročanje o potnih stroških

Poročanje o potnih stroških je od 1. januarja malo drugače. Po novem ste dolžni DURS-u predložiti kompletno izdelane potne naloge ob rednem mesečnem obračunu, zato je potrebno potne naloge pripravljati sproti. Mobilna aplikacija za izdelavo potnih nalogov OdoCost vam lahko pri tem pomaga. 

Odocost - poročanje o potnih stroškihS 1. januarjem 2014 uvaja DURS tudi poročanje o podatkih za izplačila dohodkov iz delovnega razmerja, ki se ne vštevajo v davčno osnovo. Obrazec REK, ki se odda najkasneje zadnji dan v mesecu, mora tako vsebovati tudi podatke o izplačanem povračilu stroškov prevoza.

Ker ste delodajalcu oziroma računovodji, po novem dolžni predložiti kompletno izdelane potne naloge ob rednem mesečnem obračunu, je potrebno pripravljati potne naloge sproti. Zahvaljujoč tehnologiji in slovenskemu start-up podjetju OdoCost, je na trgu nova iPhone in Andorid mobilna aplikacija za izdelavo potnih nalogov OdoCost. Njena uporaba prihrani izgubljeni čas za ročno urejanje potnih nalogov in skrbi za oddajo, na točno določeni dan v mesecu.

Mobilna aplikacija OdoCost beleži potne stroške ob njihovem nastanku in na uporabniškem računu posledično avtomatsko generira potni nalog. Spletna stran, ki zbira podatke na uporabnikovem računu ob zaključku meseca samostojno izdela potni nalog, ter ga posreduje na izbrani elektronski naslov. Na spletni strani je mogoče poti tudi dodajati ali urejati. Z avtomatskim generiranjem potnih nalogov, je mobilna aplikacija OdoCost nepogrešljiva za vse, ki se soočate z nastankom potnih stroškov, ob spremembi zakonodaje, pa močno zaželena tudi pri delodajalcih in računovodjih.

Več si lahko prebere tudi na spletni strani OdoCost.

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja