Go to Top

Dodatne subvencije za delodajalce

Kot smo že pisali, je zaposlitev mladih ugodnejša za delodajalce. Prvi izziv je ukrep Programa Jamstvo za mlade, katerega cilj je zaposliti 3 176 mladih brezposelnih oseb. Delodajalci bodo prejeli subvencije, mladi pa se bodo lažje vključili na trg dela in pridobili izkušnje.

Dodatne subvencije za zaposlitev mladih Vlada je potrdila začetek izvajanja novega programa za zaposlitev mladih, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti. Dodatne subvencije za delodajalce bodo prinesle nove možnosti zaposlitve mladih na trgu dela.

Cilj programa

Cilj Prvega izziva je zaposliti 3 176 mladih brezposelnih oseb za obdobje 15 mesecev, vključno s poskusnim delom za 3 mesece, za polni delovni čas. S tem želijo doseči čim hitrejšo zaposlitev mladih ter jim omogočiti stabilnejšo zaposljivost.

Višina sredstev

Za program je predvidenih 20 milijonov sredstev, ki bodo dodeljena kot subvencije za delodajalce. Subvencije bodo lahko prejeli ob zaposlitvi prvega iskalca zaposlitve.

Zaposlitev mladih je ugodnejša za delodajalce

V letošnjem letu obstaja kar nekaj razpisov, ki jih delodajalci lahko izkoristijo za znižanje stroškov ob zaposlitvi novih delavcev. Ostale razpise lahko najdete tukaj.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Kategorije Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja