Go to Top

Dodatna sredstva za Zaposli.me

Zavod RS za zaposlovanje je omogočil dodatna sredstva za program Zaposli.me. Za spodbude za zaposlovanje težje zaposljivih je po novem na voljo 4,8 milijona evrov, delo pa naj bi z njimi dobilo 960 brezposelnih. Novost pa je tudi da. da se na razpis zdaj lahko prijavijo delodajalci iz vse Slovenije, ne le z območij z visoko brezposelnostjo.

Dodatna sredstva za Zaposli.meDelodajalci lahko subvencijo pridobijo za zaposlitev dolgotrajno brezposelnih, starejših, mlajših, tistih brez izobrazbe, invalidov, pripadnikov etničnih manjšin, itd. Število subvencioniranih zaposlitev bo odvisno od tega, za kateri sklop bodo kandidirali oziroma od števila zaposlenih pri delodajalcu.

Delodajalci v okviru sklopa A, ki zaposlujejo do pet oseb, bodo lahko pridobili največ dve subvencionirani zaposlitvi, tisti, ki zaposlujejo več oseb, sklop B, pa največ 10 subvencioniranih zaposlitev.

Javno povabilo bo odprto do konca septembra in oktobra

Javno povabilo bo odprto le do 30. septembra 2014 za sklop A oziroma do 28. novembra 2014 za sklop B.
Z dodatnimi sredstvi za program naj bi skupaj zaposlili 960 brezposelnih oseb, od tega 55 odstotkov žensk.

Cilj programa je, da bodo delodajalci, ki bodo prejeli subvencijo v višini 5000 evrov oziroma sorazmerno manj za zaposlitev invalida, ohranili vsaj 30 odstotkov zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja, brezposelni iz ciljne skupine pa si bodo, pojasnjujejo na zavodu, s ponovno vključitvijo v delovno okolje povečali zaposlitvene možnosti.

Vlada je je obseg sredstev za spodbude za zaposlovanje z 8,2 milijona evrov na 13,2 milijona evrov povečala konec avgusta.

Vir: STA

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja