Go to Top

Delodajalci, zdaj lahko pred zaposlitvijo kandidate preizkusite!

Delodajalci, zdaj lahko pred zaposlitvijo kandidate preizkusite! Zavod za zaposlovanje RS je objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo programa “Delovni preizkus za mlade 2015”.

Kdo se lahko vključi v program?

V program se lahko vključijo mladi brezposelni, ki so prijavljeni na zavodu,  stari do vključno 29 let oz. pred dopolnjenim 30. letom starosti. V okviru programa je na voljo 1 milijon evrov, vključenih pa naj bi bilo okoli 1.250 mladih.

Čemu je program namenjen?

Program omogoča delodajalcem, da pred zaposlitvijo preizkusijo in spoznajo udeleženca na konkretnem delovnem mestu. Delodajalec bo dobil povrnjene upravičene stroške delovnega preizkusa, udeleženec pa dodatek za aktivnost in za prevoz.

Koliko časa traja program?

Program traja najmanj 100 ur in največ en mesec. Udeleženec naj bi se na konkretnem delovnem mestu ob zagotovljenem mentorstvu preizkušal praviloma polni delovni čas. Na vsakih pet udeležencev mora biti prisoten en mentor.

Do kdaj se je potrebno prijaviti?

Povabilo bo odprto do porabe sredstev oziroma najdlje do 10. septembra 2015. Delovni preizkusi se morajo zaključiti do 31. 10. 2015.

Več informacij dobite na spletni strani Zavoda za zaposlovanje RS.

Pripravila: Anja Grahek

[hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja