Go to Top

Delodajalci, zaposlite mladega diplomanta in prejmite 6.000 € spodbude!

Zavod RS za zaposlovanje je danes na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo »Iz faksa takoj praksa«, namenjeno zaposlovanju mladih brezposelnih diplomantov, ki iščejo prvo zaposlitev. S pomočjo programa bi lahko našlo zaposlitev 820 mladih.

Kakšni so pogoji za pridobitev spodbude v višini 6.000 €?

Spodbudo za zaposlitev bodo lahko pridobili na javnem povabilu izbrani delodajalci, ki bodo za najmanj eno leto zaposlili brezposelno osebo, ki še ni dopolnila 30 let, višje-terciarno izobraženo, ki je hkrati iskalec prve zaposlitve. Število sofinanciranih zaposlitev je odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu, omejeno pa je na največ 5 spodbud za zaposlitev.

Delodajalci, zaposlite mladega diplomanta in prejmite 6.000 € spodbude!Vključene osebe se bodo pri delodajalcih sistematično izpopolnjevale za konkretna delovna mesta, s čimer bodo širile in poglabljale že obstoječa znanja, spretnosti oziroma kompetence, pridobljene v času formalnega izobraževanja. Delodajalci si bodo na takšen način lahko zagotovili usposobljeno delovno silo in povečali konkurenčnost podjetja.

Na javnem povabilu je za leto 2015 na voljo skupaj 5 milijonov EUR, od katerih 85 % prispeva Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Več o programu si lahko preberete tukaj.

Pripravila: Anja Grahek

[hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja