Go to Top

Davčni olajšavi za zaposlovanje in investiranje

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je opozorilo na možnost uveljavljanje dveh olajšav za zavezance, ki opravljajo dejavnost in imajo sedež, kjer je visoka brezposelnost. 

davčni olajšaviDavčni olajšavi za zaposlovanje in investiranje bodo lahko uveljavljali zavezanci, ki imajo sedež v občinah, kjer je visoka brezposelnost. Pomembno je, da tam tudi dejansko opravljajo dejavnost.

Zavezanci so lahko upravičeni do davčne olajšave:

  • Za zaposlovanje v višini 70 odstotkov bruto plače s prispevki za vsakega novo zaposlenega delavca
  • Za investiranje v višini 70 odstotkov investiranega zneska v opremo in neopredmetena sredstva

Davčne olajšave je mogoče uveljavljati v spodaj naštetih občinah. Več o pogojih in rokih preverite na posameznih davčnih uradih.

Območje Občine
Zasavje Trbovlje, Hrastnik in Radeče
Maribor in širša okolica Maribor,  Kungota, Hoče – Slivnica, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi
Pokolpje Kočevje, Kostel, Osilnica, Loški Potok, Semič, Črnomelj in Metlika
Pomurje Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Ormož, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Središče ob Dravi, Sveti Jurij, Sveti Tomaž, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana ali Veržej

Za vsako podjetje je pomembno, da pozna vse možnosti znižanja nepotrebnih stroškov. Koristne nasvete lahko izveste na naših izobraževanjih ali pa za povprašate naše davčne strokovnjake.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja