Go to Top

Data d.o.o. se je udeležila dogodka Podjetniški Upi

Fakulteta za management Univerze na Primorskem je 20.06.2012 pripravila zaključni podjetniški dogodek letošnjega študijskega leta z naslovom Podjetniški UPi. Študenti so bili nagrajeni za najboljše podjetniške ideje, strokovnjaki iz prakse pa so v tematski razpravi povedali nekaj nasvetov za uspešno podjetniško kariero. Mladi so zopet pokazali kreativnost, inovativnost in ustvarjalnost pri reševanju konkretnih poslovnih izzivov. Nekaterim poslovnim idejam pa se obeta tudi udejanjanje v uspešno podjetje.

Data d.o.o. se je udeležila dogodka Podjetniški UpiNa začetku je udeležence pozdravil izr. prof. dr. Mitja Ruzzier, predstojnik univerzitetne podjetniške katedre in prodekan za znanstvenoraziskovalno delo Fakultete za management, ki je izpostavil študentske aktivnosti v minulem študijskem letu ter timsko delo sodelavcev katedre.

Sledila je multimedijska predstavitev študentskih podjetniških aktivnosti v študijskem letu 2011/2012 sodelovali pri predmetih s področja podjetništva. Razglasili so tri podjetniške ideje, ki so se uvrstile v ožji finalni izbor, in sicer podjetniška ideja »Pecivomat«, avtoric Špele Pošez, Melite Sivka in Menke Bačeve, poslovni načrt »Ograja za odganjanje polžev«, avtorjev Kaje Žonta, Hermine Antolinc, Lane Tanko, Karmen Kompara in Mihaela Hrustlja in podjetniška ideja »Ležalnik Laytech One«, avtorjev Saša Pipana, Alise Rožič, Barbare Rebolj Srpak in Timoteja Preloga. Slednja je bila med tremi finalnimi idejami, ki so prišle v ožji izbor, izbrana za najboljšo podjetniško idejo.

V aktualni tematski razpravi na temo podjetništvo in mladi je sodelovala direktorica podjetja Data d.o.o Katja Šegedin Zevnik, Mojca Hočevar iz Banke Koper ter podjetnika Vito Komac in Matevž Slokar, razpravo pa je vodil predstojnik katedre za podjetništvo FM prof. dr. Boštjan Antončič. Sogovorniki so se strinjali, da je podjetništvo način življenja, ki zahteva veliko poguma, vztrajnosti in odrekanj. Pri tem so še dodali, da delo postane užitek, če ga opravljaš s srcem. Predvsem pa so poudarili, da je potrebno vseskozi verjeti vase in v samo podjetniško idejo.

Dekanja FM izr. prof. dr. Anita Trnavčevič in direktorica podjetja DATA d.o.o., Katja Šegedin Zevnik pa sta podpisali tudi pogodbo sodelovanja, s čimer fakulteta krepi vse tesnejše stike z gospodarstvom. DATA d.o.o. in FM bosta v prihodnje sodelovali pri projektu MIKROBIZ.net, področju izvajanja izobraževalnih programov, pri raziskovalnih projektih in javnih razpisih, v okviru zagotavljanja študentskih praks ter pri izvajanju dejavnosti in podpori razvoja točk VEM.

Vir: FM in Data d.o.o.

Kategorije Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja