Go to Top

87 milijonov EUR za cenejše kredite

Slovenski podjetniški sklad je v petek 28. marca objavil dva razpisa za povratna sredstva namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem, tj. gospodarske družbe, samostojni podjetniki, zadruge ali zavodi.

87 milijonov EUR za cenejše krediteOba razpisa financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Gre za povratna sredstva.

Javni razpis P1 2014: Garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere

Prvi razpis je namenjen za zavarovanje bančnih kreditov z garancijami Sklada. Podjetja bodo tako lažje najela bančne kredite, saj so nižje zahteve po zavarovanju, nižje obrestne mere, daljša ročnost kredita in možnost moratorija pri vračilu kreditov.

Na voljo so povratna sredstva v višini 40 milijonov EUR garancijskega potenciala in 8 milijonov EUR subvencij obrestne mere.

Javni razpis P1 TIP 2014: Garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere za tehnološko inovativne projekte

Drugi razpis prav tako omogoča zavarovanje bančnih kreditov z garancijami Sklada. Tehnološko inovativna podjetja bodo tako lahko lažje najela bančne kredite. Podobno kot prvi razpis, tudi ta omogoča nižje zahteve po zavarovanju, nižje obrestne mere, daljšo ročnost kredita, možnost koriščenja moratorija.

Višina razpisanih sredstev je 30 milijonov EUR garancijskega potenciala in 9 milijonov EUR subvencij obrestne mere.

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani Slovenskega podjetniška sklada.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja