Go to Top

Kako se pripraviti za poslovno potovanje?

Pozorno načrtovanje, natančna priprava in pravo zavarovanje so najpomembnejši vidiki vsakega uspešnega poslovnega potovanja. Kako se pravilno pripraviti na poslovno pot?

Predpriprava

poslovno potovanje

Potni list

Preden se odpravite na potovanja, se pozanimajte ali za prečkanje meje potrebujete potni list, delovno vizo ali je osebni dokument dovolj. Procesi za ureditev potrebnih dokumentov lahko trajajo do deset delovnih dni, tako da s tem ne odlašajte.

Kreditna kartica

Kreditna kartica je najlažji način, kako varno plačevati na potovanju in biti hkrati zavarovan pred krajo. Ne nosite večji znesek gotovine s seboj. Če ugotovite, da je vaša kreditna kartica med potjo izginila, jo čim prej prekličite.

Zdravje

Poskrbite za vsa potrebna cepljenja ali potrebna zdravila, ki bi jih lahko potrebovali v državi, kamor potujete.

Zavarovanje

Zavarujte svoje potovanje za več nepredvidljivih dogodkov. Ker se lahko zgodi kar koli, morate imeti varnostno blazino, da bo vaše potovanje čim bolj brezskrbno. Dovolj skrbi boste imeli že s samo poslovni potjo, tako da ostale stvari uredite že prej.

Točnost

Kakor koli potujete, poskrbite da boste točni. Držite se svojega urnika za določene dejavnosti. Marsikaj gre lahko narobe, tako da k urniku dodajte čas e za nepredvidljive težave na poti.

Ko prispete na cilj

Časovna bolezen

Na potovanju na daljše razdalje vam jo lahko zagode časovna bolezen, ki je posledica prehajanja časovnih con. Zato se dobro naspite eno noč pred potovanjem in pijte veliko vode. Zbujajte se s soncem, čeprav ste utrujeni čez dan, zaspite pa šele, ko ta zaide. Tako se boste najhitreje navadili na nov ritem.

Kultura in navade

Naredite svojo domačo nalogo o kulturi države, kamor potujete. Očarajte svojega potencialnega poslovnega partnerja s tem, da poznate njihove navade. Vsaka kulturo ima drugačno poslovno sodelovanje. Nekateri bodo nad poslovnim darilom navdušeni, spet drugi užaljeni. Potrudite se za njihovo odobravanje.

Hrana in pijača

Bodite pozorni na vse, kar vnesete v svoje telo. Prehranjevalne navade druge kulture vam lahko povzročijo neprijetne posledice, saj nanje niste navajeni. Prav tako kupujte ustekleničeno pitno vodo. Raje preventiva kot kurativa.

Ste zaradi posla veliko na poti? Želite osvojiti vse potrebno znanje za ravnanje s potnimi nalogi? Vabimo vas na seminar Potni nalogi.

 

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja