Go to Top

Hobi lahko postane posel

»Počni, kar ljubiš in denar ti bo sledil,« je pogosta fraza med podjetniki. Večina poskusov ustanovitve podjetja iz hobijev se ne razvije v velik uspeh, vedno se jih pa najde nekaj, ki razvijejo svoj potencial. Tisti srečneži, ki so uspešno zgradili večja uspešna podjetja, imajo nekaj skupnih točk. Ponujamo vam 5 nasvetov, kako boste svoj hobi uspešneje razvili v posel.

Hobi lahko postane posel

Cena

Pravilno ocenite vrednost svojega izdelka ali storitve. Ne pričakujte preveč, saj boste v nasprotnem primeru ostali brez dela.

Dobavitelji

Pri delu z dobavitelji raje negujte dobre odnose, kakor da se borite za čim večji dobiček. Ta vam je seveda vedno pomemben, vendar so močni in trajni odnosi z dobavitelji dolgoročno odgovorni za vaš dobiček.

Marketing

Dober oglas o vašem izdelku ali storitvi je ravno tako pomemben, kakor izdelek sam.

Denarni tok

Denarni tok je krvni tok podjetja. Poskrbite, da bo vaše podjetje sposobno poravnati vse obveznosti do zapadlosti in vedno imejte nekaj denarja na zalogi za črne dni. Kontrolirajte svoje stroške in ne imejte svoj denar zaklenjen v zalogah. Prav tako ne sprejemajte naročil, za katere nimate dovolj denarja in drugih sredstev.

Držite se tega, kar poznate

Naj vas želja po večjem dobičku in uspehu ne odnese iz vaše začrtane poti. Počnite to, kar znate in ste si želeli početi ter počasi razmišljajte o novih poslovnih potezah.

Več znanja o samostojni podjetniški poti lahko izveste na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja