Go to Top

Spodbude Eko sklada tudi za lastnike stanovanj, ki so pravne osebe

Danes bo Slovenski okoljski javni sklad Eko sklad objavil javni poziv za nepovratne finančne spodbude za nove skupne naložbe večje energijske učinkovitosti starejših večstanovanjskih stavb, ki pa bodo letos prvič na voljo tudi lastnikom stanovanj, ki so ne le fizične, temveč tudi pravne osebe (gospodarske družbe).

Novi javni poziv namenja 10 milijonov evrov nepovratnih sredstev za nove naložbe v večjo energijsko učinkovitost starejših večstanovanjskih stavb, in sicer za toplotno izolacijo fasade, toplotno izolacijo strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru, optimizacijo sistema ogrevanja in za obsežno energetsko obnovo.
pravne osebe

Eko sklad na svoji spletni strani obvešča, da bo sočasno z objavo novega javnega poziva zaključen lanskoletni javni poziv za spodbujanje ukrepov energijske obnove večstanovanjskih stavb in tako letos vmesnega obdobja, ko vlagateljem ne bi bile na voljo tovrstne spodbude, ne bo.

Do subvencije bodo poleg etažnih lastnikov, ki so fizične osebe, letos prvič upravičeni tudi lastniki stanovanj, ki so pravne osebe, prvič pa bodo na voljo tudi višje spodbude za obsežne in bolj kakovostne prenove večstanovanjskih stavb.

Eko sklad ima nepovratne finančne spodbude za skupne naložbe starejših večstanovanjskih stavb tudi za lastnike stanovanj, ki so pravne osebe!

Klikni in deli

Dodatne spodbude

Javni poziv pa omogoča dodelitev dodatne spodbude v primeru, če bo naložba toplotne izolacije fasade ali toplotne izolacije strehe oz. stropa proti neogrevanemu prostoru izvedena na podlagi projekta za izvedbo del, in bo vključevala strokovni nadzor izvajanja naložbe. Za izdelavo projekta za ukrep toplotne izolacije fasade bo tako dodatna spodbuda znašala do 50 odstotkov priznanih stroškov projekta in nadzora, vendar ne več kot 4.000 evrov, za toplotno izolacijo strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru pa do 50 odstotkov priznanih stroškov projekta in nadzora, vendar ne več kot 3.000 evrov.

Spodbude za socialno šibke etažne lastnike

Socialno šibki etažni lastniki, ki so bili v času oddaje vloge na javni poziv upravičeni do denarne socialne pomoči (vendar ne izredne denarne socialne pomoči), lahko pridobijo subvencijo v višini 100 odstotnega njihovega deleža sofinanciranja naložbe.

Več: Eko sklad

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja