Go to Top

Vodnik: Kako lahko podjetje posluje brez finančnih sredstev?

Ali lahko primanjkljaj finančnih sredstev vpliva na rast vašega podjetja?

Medtem ko nimajo vsi podjetniki znanja za trgovanje z več dragocenimi stvarmi, je blagovna menjava definitivno koristno orodje za lastnike podjetij, ki iščejo možnosti za razširitev svojega proračuna.

Kako lahko podjetniki trgujejo za to, kar hočejo, brez porabe centa, tudi če v trgovini nimajo predmeta enake vrednosti? Objavljamo šest nasvetov kako uspešno trgovati:

Na poslovni sestanek ne prinesite denarja

Ko greste v trgovino, kjer se boste poskusili pogajati za menjavo, pustite vašo denarnico doma. Ko bo trgovec želel “izenačenje” s trgovino tako, da boste material poravnali z denarjem, boste na ta način lahko preprosto rekli, da nimate denarja na razpolago. Torej neposredna prodaja ali nič.

Bodite pozorni na mehke točke

Pogovorite se s trgovci, da ugotovite kakšni so razlogi za njihovo prodajo. Ko poznate namen prodaje trgovca, ste v položaju za pogajanje in trgovanje z nekoliko manj dragocenim predmetom.

Bodite stoični

Nikoli ne dopustite, da trgovec vidi vašo zagrizenost za nakup njegovega vročega predmeta. Ostanite hladni in delujte, kot da vas ne skrbi za najboljšo ponudbo.

Ohranite malo skrivnosti

Ko boste imeli seznam predmetov za trgovino, ne oglašujte vseh podrobnosti. Objavite dobro fotografijo, poleg pa objavite osnovni opis, kjer navedete, da vas lahko za več informacij pokličejo.

Spoznajte vrednosti svojih izdelkov

Ne morete uspeti v poslu, v kolikor niste prepričani v realno vrednost izdelka, ki ga prodajate in izdelka, za katerega boste opravili menjavo. Dostikrat imajo izdelki za prodajalce sentimentalno vrednosti ali bodo celo imeli v mislih maloprodajno ceno po kateri so že pred časom kupili izdelek. Oba faktorja vplivata na nadaljnjo prodajo. Dobro je poznati po kakšnih cenah se podobni izdelki prodajajo na spletu.

Pripravila: Špela Arh, Data d.o.o.