Go to Top

Ustanovljeno Slovensko – ameriško poslovno združenje (S-ABA)

Objavljamo prejeti dopis:

Spoštovane predstavnice in predstavniki slovenskega gospodarstva!

Moje ime je Jure Žmauc in zadnji dve leti opravljam dela Generalnega konzula Republike Slovenije v Clevelandu. Poleg ostalega dela je ena od mojih prioritetnih nalog gospodarsko sodelovanje med RS in ZDA.

Kot GK RS v Clevelandu sem opazil, da sodelovanje med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike na področju gospodarstva ne prikazuje optimističnega razvoja. A direktni interes slovenskih podjetij ne sovpada s to sliko.

V času mojega delovanja v Clevelandu sem prejel veliko direktnih povpraševanj po iskanju partnerjev stikov ali možnosti prihoda na ameriški trg, ki so (ste) mi ga poslali predstavniki posameznih podjetij. In poznavanje »terena« je pripeljalo do ideje in dne 18. januar 2012 tudi uradne ustanovitve Slovenian American Business Association (S-ABA).

S-ABA je neprofitno združenje, ki se bo financiralo s prispevki (članarino v letni višini 1.000 USD) članov, ki bodo lahko podjetja kot tudi posamezniki. Temelji se na članstvu podjetij, a ne izključujemo nobenega.

Jurisdikcija GK RS v Clevelandu obsega deset ameriških zveznih držav in v začetni fazi S-ABA »pokriva« pet od njih. Ohio (sedež S-ABA) Illinois North Carolina Minnesota in Colorado so države v ZDA kjer S-ABA že ima svoje predstavnike (člani Bord of Directors), ki bodo največji podporniki in izvajalci našega projekta. In ker je organizacija povezana s slovenskim trgom imamo predstavnika tudi v Sloveniji. In iščemo partnerjev tudi že v ostalih državah!

S-ABA je institucija, ki je registrirana in deluje na ameriškem trgu. Vsa podjetja, ki ste zainteresirana za več informacij in možnost članstva ste zelo dobrodošla. Biti prisoten v podatkovni bazi na ameriškem trgu skupaj z ameriškimi podjetji je prvi cilj, ki bo pripeljal do hitrejšega boljšega in upamo tudi z rezultati podkrepljenega sodelovanja.

Ob pozdravu in povabilu v S-ABA tudi informacija, da sem vam na voljo za vsa vprašanja na navedenem naslovu in številkah kot tudi na mobilni številki 001 216 543 5793.

S spoštovanjem

Jure Žmauc

Generalni konzul