Go to Top

Unija inovacij: konkurenčnost in znanje na prvo mesto

Unija inovacij: konkurenčnost in znanje na prvo mestoInovativnost je v ospredju Strategije Evropa 2020 za rast in delovna mesta in je obravnavana v eni od njenih sedmih vodilnih pobud – v Uniji inovacij. Med cilje Unija inovacij postavlja: prvo mesto Evrope med svetovnimi znanstvenimi velesilami odstranitev ovir inovativnosti kot je drago patentiranje drobljenje trga počasna standardizacija in druge ter revolucionarizirati sodelovanje javnega in zasebnega sektorja skozi medsebojno partnerstvo. Evropska komisija v svojem poročilu eno leto po zagonu pobude izpostavlja da bo na nacionalnem nivoju treba investicije v raziskave in razvoj dati med prioritete in določen del sredstev nameniti javnim razpisom za inovativne produkte in storitve ki bodo zagnali povpraševanje po inovativnih rešitvah.

Prav o tem kako Slovenija izpolnjuje ta dva cilja in zakaj bi morale inovacije biti gonilo razvoja kljub gospodarski krizi bomo razpravljali na posvetu za civilno družbo. Pridružili se nam bodo:

•    dr. Romana Jordan Cizelj poslanka v Evropskem parlamentu članica odbora za industrijo raziskave in energetiko

•    mag. Peter Volasko direktorat za znanost in tehnologijo Ministrstva za visoko šolstvo znanost in tehnologijo

•    Andrej Beloglavec v.d. vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

•    mag. Violeta Bulc inovatorka podjetnica ustanoviteljica in direktorica podjetja Vibacom d.o.o.

•    dr. Neža Finžgar direktorica podjetja Envit d.o.o podjetja za okoljske tehnologije in inženiring najboljše start-up podjetje v Sloveniji v letu 2010.

Z njimi se bo pogovarjala Jana Petkovšek novinarka časnika Dnevnik.

Udeležba na dogodku je brezplačna vendar je potrebna prijava na telefonski številki (01) 438 22 70 ali na naslov .(JavaScript must be enabled to view this email address). V prijavi prosim navedite ime in priimek udeleženca institucijo telefonsko številko in elektronski naslov. Število mest je omejeno. Razpravo bo mogoče spremljati tudi preko spletne strani www.center-evropa.si.

Program v informacijskem središču Center Evropa je ena izmed akcij partnerstva med Evropsko komisijo Evropskim parlamentom in Vlado RS pri komuniciranju evropskih vsebin.

Vir: Center Evropa