Go to Top

Nasveti za podjetnike s popoldansko dejavnostjo

Marsikdo si poleg rede zapostlitve ustvarja podjetniško kariero v popoldanskem času. Ni enostavno vendar je mogoče. Predlagamo vam 7 nasvetov ki bodo prispevali k uspehu vašega podjetja ter vam olajšali delo.

Vključite družino

Družinski člani vam lahko pomagajo pri prevzemih klicev polnjenju kuvert ali sestavljanju naročil. To je odličen način da opravite čim več stvari v najkrajšem možnem času. Hkrati bodo družinski člani dobili občutek da so del podjetja.

Bodite se pripravljeni odreči prostemu času

Ne boste imeli veliko časa za gledanje televizije branje ali hobije v katerih ste uživali. V kolikor ste se odločili uspeti  bodite prepričani   da je "žrtvovanje" vredno. 

Osredotočite se na nalogo ki je pred vami

Ko ste v službi se osredotočite na delo ko ste doma se osredotočite na vašo "popoldansko" dejavnost. Ne dopustite da bi misli na vaše podjetje zmotile vaše redno delo in obratno.

Izkoristite vsako minuto

Izkoristite čas kosila ali jutranjih ur za telefonske klice. Med vožnjo z javnim prevozom uredite čim več administativnega dela.

Izkoristite razliko v časovnih pasovih in tehnologiji

Če poslujete z ljudmi v drugih držav izkoristite časovne razlike v vaš prid tako da opravite telefonske klice zgodaj zjutraj ali po vašem delavniku. Izkoristite uporabo faksov in e-pošte za komunikacijo s strankami v vsakem trenutku.

Ne prekoračite svojih mej

Klicanje med služebnim časom na stroške delodajalca ali upraba blaga ali opreme v lasti delodajalca bo vrglo slabo luč na vas. Ne izkoriščajte delodajalca v lastne poslovne namene saj tudi vi ne bi želeli da vam  to dela vaš zaposlen delavec.

Bodite pošteni

Samo vi lahko ocenili vaše stanje vendar v veliko primerih je najbolje da svojega delodajalca vnaprej seznanite z opravljanjem popoldanske dejavnosti. Dokler popoldanska dejavnost ne posega v vaše delo mnogo šefov ne bo imelo nič proti saj je aktiven delavec veliko bolj cenjen ("več znaš več veljaš"). Prav tako se boste izkazali za iskrene namesto da bi delodajalci čutili da jim nekaj prekrivate.