Go to Top

Rok za oddajo dokazil o škodi po poplavah je podaljšan

Rok za oddajo dokazil o škodi po poplavah v gospodarstvu je bil podaljšan, in sicer za en mesec, do ponedeljka, 22. aprila 2024. Katastrofalne poplave, ki smo jim bila priča v začetku avgusta 2023 so pustile velike posledice tudi na lastnini in objektih številnih podjetij po Sloveniji. Prijavljena škoda na gospodarskih objektih se iz poziva v poziv za prijavo škode povišuje in je po zadnjem pozivu, ki se je zaključil 1.12.2023 znašala že kar 384,5 milijona evrov.

Še razmišljate o ustanovitvi podjetja? Pokličite na  01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin!

Izračun plače

Rok za oddajo je spremenjen

Vsa podjetja, ki so utrpela kakršnokoli škodo v avgustovskih poplavah, imajo sedaj podaljšan čas za predložitev dokazil. Rok za oddajo je podaljšan za 1 mesec in sicer do 22.4.2024. Podaljšan rok podjetjem omogoča, da imajo na voljo več časa za predložitev vseh uradnih dokazil o nastali škodi.

Vas zanima ustanovitev podjetja?

Potrebujete pomoč pri prijavi škode?

Pri podjetju DATA d.o.o. vam lahko pomagamo pri  postopku izpolnjevanja vlog in tudi pri razumevanju zakonodaje. Tako boste lahko hitreje ponovno pričeli z normalnim procesom poslovanja v vašem podjetju. Za nasvet pravnih strokovnjakov nas lahko pokličite na  01 600 1530  ali nam pišite na data@data.si!

Obvezni interni akti podjetja

Potrebujete pravni nasvet?

Kilometrina 2024

Kam se obrniti za popis škode

Za škodo, ki je bila povzročena na strojih, opremi in zalogah je potrebno, da podjetja predložijo cenilna poročila. Ustrezna so cenilna poročila treh vrst cenilcev:

– pooblaščeni ocenjevalci vrednosti (register je dostopen na spletni strani Slovenskega inštituta za revizijo),
– sodni cenilci (register si lahko ogledate na spletni strani Ministrstva za pravosodje),
– cenilci zavarovalnic (če ste imeli zavarovane stroje, opremo, zaloge, izpad prihodka).

V primeru škode, ki je nastala kot posledica izpada prihodka, zadoščajo zahtevani računovodski podatki o dodani vrednosti.

Za hitrejše reševanje vlog, je ključno, da so oddane vloge popolne.

Prijava na e-novice