Go to Top

Regulirane dejavnosti v standardni klasifikaciji dejavnosti

regulirane dejavnosti, kot tudi ne-regulirane, lahko najdete v Standardni klasifikaciji dejavnosti iz leta 2008

Podjetniki se na nas pogosto obračate z vprašanji glede dejavnosti , ki jih nameravate opravljati v podjetju, ki je tik pred ustanovitvijo. Zato smo za vas-bodoče podjetnike, pripravili kratek pregled, predvsem tistih dejavnosti, za opravljanje katerih je potrebno izpolnjevati določene pogoje.

Informativni izračun plače


Regulirane dejavnosti v standardni klasifikaciji dejavnosti Za ustanovitev podjetja ni določenih pogojev, zatorej ga lahko ustanovi kdor koli!

Pogoji so vezani na dejavnost, ki jo ima namen podjetje opravljati. Določene dejavnosti so pogojene s posebnimi pogoji, določene pa so proste – ne-regulirane.

Ob registraciji podjetja lahko registrirate več različnih dejavnosti. S številom ne gre pretiravati, saj je posamezno dejavnost kasneje enostavno, hitro in brezplačno dodati.

podjetniško svetovanje

 

Neregulirane dejavnosti

Določene dejavnosti niso regulirane s posebni zakoni ali drugimi predpisi, zato jih lahko opravlja vsakdo, ne da bi bil moral izpolniti kakšen pogoj (licenco, koncesijo), razen glede pogojev, ki jih mora zagotavljati podjetje (npr. prostori, oprema,…) ali pogojev, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki izvaja dejavnost v okviru podjetja (npr. izobrazba, posebni certifikati,…).

pravno svetovanje

Npr. poslovno svetovanje, računovodske storitve, programiranje, neformalno izobraževanje, organiziranje dogodkov, prevajanje, pisarniške dejavnosti, pripravljanje razpisov ipd.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Pripravila: Bogdana Rejc

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja