Go to Top

Partner se predstavi: Ljubljanska mreža info točk – L’MIT

PREDSTAVITEV LJUBLJANSKE MREŽE INFO TOČK – L’MIT

L’MIT združuje devet neprofitnih organizacij – Društvo ŠKUC, CSD Moste Polje – Svetovalnica Fužine, KUD Anarhiv, Mestna knjižnica Ljubljana – Knjižnica Otona Župančiča, Mladinsko-informacijski center – MIC, Združenje DrogArt, DIC Legebitra, Zavod MOBIN in Zavod MISSS.

L'MIT logoGlavni namen mreže je mladim in mladinskim organizacijam nuditi podporo pri iskanju pravšnjih v množici najrazličnejših informacij in informativnih virov. L’MIT zato zbira, objavlja in brezplačno posreduje raznolike informacije, ki jih potrebujejo pri uresničevanju svojih interesov, doseganju želenih ciljev, pri sprejemanju pomembnih odločitev in osamosvajanju.

Na L’MIT spletni strani (www.lmit.org) mladi in mladinske organizacije lahko najdejo informacije o izobraževanju, zaposlovanju, prostovoljnem delu, kulturnih, športnih in zabavnih dogodkih ter prireditvah,  aktivizmu, ekologiji, duhovnosti, zdravju, lokalnih organizacijah in službah za mlade, razvoju mladinskega dela, razpisih in natečajih, evropskih programih za mlade (Erasmus+, Eurodesk, EVS…). Pri tem pa izbiramo informacije o tistih dejavnostih, ki so brezplačne oziroma so jim dostopne po ugodnih cenah. Na spletni strani se mladi in mladinske organizacije lahko tudi naročijo na tedenske novice e-NAMIG, ki vsak torek in sredo prispejo v njihov e-nabiralnik.

Mobilna info točka

Poleg spletnega informiranja L’MIT izvaja tudi informiranje na terenu. Kljub brezplačni informativni dejavnosti namreč opažamo, da informacije v veliki meri prejemajo predvsem tisti mladi, ki so že vključeni v mladinske organizacije ali so sami že aktivni iskalci informacij, v manjši meri pa dosežejo neorganizirano mladino in mlade z manj priložnostmi. In ker je naš namen dostop do informacij omogočiti čim širšemu krogu mladih, smo zasnovali projekt Ljubljanska mobilna info točka, s katero obiskujemo osnovne in srednje šole, fakultete, dijaške domove, mladinske organizacije ter druge kraje, kjer se mladi družijo in preživljajo svoj čas.

Natečaj Kaj me osreči?

V Ljubljanski mreži info točk pa ne izvajamo le informiranja. Naš je tudi natečaj Kaj me osreči, kjer zbiramo domiselne, simpatične in nenavadne odgovore na vprašanje “Kaj me osreči?”.  Vsako jesen izberemo najboljših šest, jih ilustriramo in natisnemo v obliki raznobarvnih razglednic! Mladi lahko svoje misli preko spletne strani L’MIT prispevajo vsako leto do konca meseca junija, ko bomo zbirki več kot 60-ih dodali še 6 novih »srečnih« motivov.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na naslovu:

Društvo ŠKUC – Info center ŠKUC

Stari trg 21, 1000 Ljubljana

T: 421 31 42 / 041 872 123;

S: www.lmit.org

@: info.skuc@lmit.org