Go to Top

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za zaposlene je lahko boniteta

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje v večjih podjetjih običajno organizirano kolektivno

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je v večjih organizacijah praviloma organizirano kolektivno. To pomeni, da ima podjetje z izbrano zavarovalno družbo podpisano pogodbo, da imajo vsi zaposleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje urejeno pri njih. Ker gre za dohodek iz zaposlitve predstavlja dopolnilno zdravstveno zavarovanje boniteto. Ste naleteli na davčni izziv in niste prepričani, kako naprej? Kontaktirajte naše davčne svetovalce in se dogovorite za plačljivo svetovanje. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na elektronski naslov [email protected].

Informativni izračun plače

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje – dohodnina in prispevki

Na podlagi Zakona o dohodnini (Zdoh-2) se dopolnilno zdravstveno zavarovanje šteje za boniteto, ki izhaja iz delovnega razmerja. Kot takšna se torej davčno obravnava kot vsi ostali dohodki iz delovnega razmerja. Zato se od zneska, ki ga je prej potrebno obrutiti, plačuje tako akontacija dohodnine kot pripadajoči prispevki. Višina prispevkov je torej 22,1 odstotka od bruto zneska ter 16,1 odstotka na bruto znesek. Medtem ko je višina akontacije dohodnine odvisna od višine celotne mesečne plače posameznika. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje povečuje bruto plačo v smislu osnove za izračun dajatev.

Ustanovite d.o.o. – to lahko storite pri nas!

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje – boniteta je strošek

Podrobno definicijo kaj je boniteta in kateri dohodki se ne štejejo za boniteto lahko preberete tukaj. Tokrat predstavljamo pojasnilo glede obravnave bonitete kot stroška v poslovanju organizacije (družba, zavod, društvo, samostojni podjetnik…). Dopolnilno zdravstveno zavarovanje in ostale bonitete iz delovnega razmerja, se lahko upoštevajo kot poslovni in davčno priznani strošek. Pogoj za uveljavitev je, da je izplačilo bonitete obdavčeno po pravilih Zdoh-2. Odhodek pa opredeljuje Zakon o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2).

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

davčno svetovanje

Bi ob rednem delu radi še dodatno zaslužili? Odprite popoldanski s.p.!

Primer izračuna plače z boniteto – dopolnilno zdravstveno zavarovanje

 

v EUR
Bruto 2.000,00
Boniteta 40,00
Prisp.I (zaposleni) 450,84
Akont.dohod. 266,51
Prisp.II (izplačevalec) 328,44
Neto 1.282,65
Dodatki 150,00
Skupaj izplačilo 1.432,65
Strošek delodajalca 2.478,44

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Potrebno je vedeti, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne smemo enačiti s premijami prostovoljnega dodatnega pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Tu gre za popolnoma drugačno davčno obravnavo, saj se tovrstna vplačila ne vštevajo v davčno osnovo dohodka iz zaposlitve – če ne presegajo 24 odstotkov obveznih prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za delojemalca zavarovanca oziroma ne več kot 2.819,09 evra letno.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja