Go to Top

Oblikovanje pohištva – zanimiva dejavnost za inovativne

Dandanes kar mrgoli različnih in inovativnih modelov – od JIT proizvodnje do t.i. »dropshippinga«, in vsi na nek način poenostavijo in izkoreninjajo tradicionalni postopek izdelovanje in prodajo dobrin – kot je na primer oblikovanje pohištva. Tudi tehnologije kot je 3D tiskanje plastike, kovin ali celo keramike, povzroča velike spremembe v tem kako pohištvo nastane.

Te tendence povzročajo, da se vedno mlajši in tudi manj strokovno usposobljeni ukvarjajo z dejavnostjo kot je oblikovanje pohištva, saj so tehnična znanja prepuščena izdelovalcu, ki je lahko celo na drugem kontinentu.

Vas zanimajo takšne dejavnosti? Pri nas lahko prejmete nasvete za ustanavljanje in registracijo tudi takšnih podjetij. Rezervirajte si termin!

Informativni izračun plače

REGISTRACIJA PODJETJA IN DEJAVNOSTI  ZA OBLIKOVANJE POHIŠTVA

Po registraciji podjetja (s.p. ali d.o.o.), ki je pri nas brezplačna, morate registrirati primerno dejavnost, da lahko zanjo izstavljate račune. Dejavnost oblikovanje pohištva, tudi industrijsko oblikovanje, je vključena v dejavnost »Oblikovanje, aranžerstvo, dekoraterstvo« (SKD 74.100).

To oblikovanje zajema oblikovanje izdelkov z upoštevanjem skladnosti med funkcionalnostjo, estetiko in tehnološkim procesom. Znotraj iste dejavnosti je zajeto tudi notranje dekoriranje in aranžerstvo oblikovanje prostorov in grafično oblikovanje, saj so vse dokaj sorodne in dopolnjujoče si dejavnosti. V ta SKD tako spada tudi oblikovanje pohištva.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Dejavnost ne zahteva nikakršne predhodne izobrazbe ali obrtnega dovoljenja, kot tudi nima vstopnih pogojev ali zahtev.

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

V KOLIKOR STE ŽE ZAPOSLENI, LAHKO OPRAVLJATE DEJAVNOST KOT POPOLDANSKI S.P.

Kdorkoli je zaposlen za polni delovni čas, lahko registrira popoldanski s.p. in tako opravlja to ali katero drugo dejavnost, ki jo registrira. Stroški popoldanskega s.p.-ja so pavšalni mesečni prispevki (ki se ne spreminjajo z obsegom poslovanja) in davek na dobiček (odvisen od vrste knjigovodstva).

Pravni nasvet

Drugi stroški, s katerimi se srečujejo takšni podjetniki so stroški bančnega računa in računovodje. Za slednjo storitev se lahko obrnete na nas, saj nudimo storitve računovodskega servisa – tako začetnikom, kot izkušenim podjetnikom.

Za predstavitev naših računovodskih storitev ste vabljeni na informativno predstavitev naše ponudbe v času naših uradnih ur. Informativen posvet o naši ponudbi je brezplačen.

Za registracijo dejavnosti kot je oblikovanje pohištva in drugih pa nas obiščite na naši VEM točki.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja