Go to Top

Kako zmanjšati stroške poslovanja?

Kot lastniku podjetja vam je v velikem (največjem?) interesu zmanjšati stroške poslovanja in posledično povečati svoj dobiček. Ponujamo vam nekaj načinov, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Kako zmanjšati stroške poslovanja?Če se sprašujete, kako zmanjšati takšne in drugačne stroške, najprej skrbno preučite svoje poslovanje. Ugotovite, katera področja vam povzročajo izgube  in sprejmite nekaj ukrepov za nadzor stroškov.

Energija

Stroške energije lahko znižate na več načinov. Lahko menjate navadne žarnice z varčnimi, skrbno izklapljajte naprave, ki jih ne uporabljate, za osvetljavo si omislite senzorje gibanja.

Pisarniški pripomočki

Poskusite zmanjšati porabo papirja, tako da uvedete obojestransko tiskanje dokumentov, kjer le lahko. Omejite se le na uporabo najbolj osnovnih pripomočkov, pri nabavi katerih vprašajte za količinski popust.

Delovni prostori

Prostore vašega podjetja, ki jih trenutno ne uporabljate, dajte v najem. Če gre preveč vaših sredstev za odlično lokacijo poslovnih prostorov, premislite o selitvi na cenejšo lokacijo.

Zmanjšanje potnih stroškov

O nekaterih zadevah lahko sestankujete tudi preko spleta ali drugih načinov virtualnega sodelovanja in se tako izognete nepotrebnim potnim stroškom.

Kaj pa računovodstvo?

Eden izmed načinov zmanjšanja stroškov poslovanja je tudi lastno vodenje svojega knjigovodstva, lahko pa to namesto namesto vas opravi dober računovodski servis. Prvega se lahko hitro in enostavno naučite na 5-urni delavnici Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?, za drugo pa lahko poskrbimo mi! Pokličite nas na 01 600 1530 ali pa nas kontaktirajte po elektronski pošti na data@data.si.

 

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja