Go to Top

Kako obdržati sposobne zaposlene v svojem podjetju?

Še posebno, ko začenjate s svojim poslom, morate v svojo ekipo privabiti najboljše, najbolj sposobne ter predvsem najbolj iznajdljive ljudi. Ko imate take ljudi v podjetju več let, pa se pogosto zgodi, da začnejo iskati nove karierne možnosti drugje. Veste, kaj storiti, da bi se izognili izgubi sposobnega kadra v svojem podjetju?

sposobne zaposlene

Predvidevajte v naprej in ne čakajte, da pride zaposleni do vas z namenom, da vas obvesti, da bi rad odšel. Vseskozi morate poznati cilje, ambicije vaših zaposlenih ter vedeti, kaj jih osrečuje oz. kaj si želijo na delovnem mestu.

Še preden nekoga zaposlite pa je najpomembnejše vedeti, kakšni so njegovi/njeni karierni načrti in kako se ujemajo z načrti vašega podjetja. Če se ne ujemajo, ne boste mogli dolgo delati s tem človekom.

Pri vsem tem pa si je dobro zapomniti, da so zagnani in navdušeni zaposleni vaše najbolj dragoceno premoženje. Torej spoznajte svoje zaposlene, njihove želje in ambicije in jim omogočite, da jih bodo lahko tudi razvijali in dosegali. Če na primer zaposleni želijo napredovati, poiščite projekte na katerih se lahko preizkusijo, če se želijo izpopolniti v tehničnem znanju, jim poiščite ustrezno usposabljanje s katerim bodo pridobili nove veščine in znanja. Če zaposlenim poleg kariere pomeni veliko tudi osebno, družinsko življenje, ugotovite kakšne so njihove potrebe, in jim poskušajte ugoditi, v kolikor je to mogoče.

Zadovoljni zaposleni so namreč ključ do uspeha podjetja.

Torej vseskozi bodite v stiku s svojimi zaposlenimi in se z njimi tudi pogovarjajte, saj lahko zaposleni velikokrat tudi spremenijo svoje ambicije, želje in imajo nove in nove potrebe, ki jih boste morali zadovoljiti v prihodnje.

Povzela in priredila: Špela Grošelj, Data d.o.o.

Vir: Entrepreneur

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja