Go to Top

Popoldanski s.p. in zaposlitev delavca

Popoldanski s.p. je pogovorni izraz, ki označuje samostojnega podjetnika, ki opravlja dopolnilno dejavnost in je zavarovan za polni delovni čas na drugi zavarovalni podlagi. Popoldanski s.p. je vpisan v Poslovni register Slovenije. V register morate vpisati dejavnost, ki jo nameravate opravljati.

Informativni izračun dohodnine

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Popoldanski s.p. ima pravno – formalno gledano enak statusu kot navadni s.p. in med njima ni razlike. Edina razlika je le v plačilu prispevkov, ki so pri popoldanskem s.p. nižji:

Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za popoldanski s.p. v letu 201933,90 EUR
Prispevki za zdravstveno zavarovanje za popoldanski s.p. v leti 201926,65 EUR
Prispevki za poškodbe pri delu in poklicne bolezni za popoldanski s.p. v letu 20198,88 EUR
Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za s.p. v letu 2019237,70* EUR
Prispevki za zdravstveno zavarovanje za s.p. v letu 2019131,29* EUR
Prispevki za starševsko varstvo za s.p. v letu 20191,96* EUR
Prispevki za samozaposlene za s.p. v letu 20191,96* EUR

*Prikazan je obračun prispevkov od minimalne osnove.

Popoldanski s.p. in zaposlitev delavca

Popoldanski s.p. lahko zaposli delavca. Za prijavo delavca v zavarovanje je potrebno pripraviti pogodbo o zaposlitvi. Pogodbo o zaposlitvi lahko sklenete za določen čas ali nedoločen čas.

Na obstoj in veljavnost pogodbe o zaposlitvi (in s tem delovnega razmerja) ne vpliva, če stranki nista sklenili pogodbe o zaposlitvi v pisni obliki ali če niso v pisni obliki izražene vse sestavine te pogodbe (četrti odstavek 17. člena ZDR-1).

Če med strankama ni pisne pogodbe o zaposlitvi, to ni ovira za obstoj delovnega razmerja. Poleg tega drugi odstavek 13. člena ZDR-1 določa, da če obstajajo elementi delovnega razmerja, se delo ne sme opravljati na podlagi pogodb civilnega prava, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Svetujemo vam, da pripravo pogodbe o zaposlitvi zaupate strokovnjakom in se izognete negotovosti in morebitnim sporom v prihodnosti.

Zakonodaja na področju delovnega prava je obsežna in se skozi sodno prakso tudi spreminja.

Pravni nasvet

Če niste prepričani, kaj vse mora v vašem primeru vsebovati pogodba o zaposlitvi, se je priporočljivo posvetovati s pravnim strokovnjakom. Neustrezno in nepravilno pripravljene pogodbe o zaposlitvi, lahko vodijo v kršitev delovnopravne zakonodaje ali pa so celo razlog za morebitne sodne postopke. Izognite se jim in se pravočasno odločite za svetovanje.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja