Go to Top

Poslovni bančni račun

Vaše vprašanje: Pred kratkim sem odprla s.p., vendar nisem uredila poslovnega bančnega računa, saj sem vedela, da prvih nekaj mesecev obstoja podjetja ne bom imela strank. Sedaj moram izdati račun. Ali lahko dejavnost opravljam kar z osebnim bančnim računom in številko svojega osebnega TRR navedem na računu?

Poslovni bančni računNaš odgovor: Z uveljavitvijo Zakona o plačilnem prometu (8. člen II. odstavka) je za vse poslovne subjekte obvezno imeti ločen transakcijski račun za poslovanje podjetja. Velja torej za pravne osebe in samostojne podjetnike posameznike ter druge fizične osebe, ki opravljajo dejavnost (zasebni zdravniki, novinarji…). Za vsakega podjetnika je torej obvezno, da ima odprt poslovni bančni račun.

Svetujemo vam, da najprej razmislite o izbiri ponudnika za odprtje poslovnega bančnega računa, katerih je na slovenskem trgu precej, nekateri izmed njih pa za odprtje računa ponujajo kar nekaj ugodnih storitev (na primer brezplačno vodenje poslovnega računa za eno leto itd.). Pri izbiri najugodnejše rešitve vam z veseljem svetujemo (za dogovor termina za svetovanje v naši hiši vas vabimo da pokličete na 01 6001 530 ali pa nam pišete na data@data.si).

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja